Groene buurtprojecten en jongeren

Kinderen spelen graag in de tuin. Het prikkelt aan alle kanten hun zintuigen! Ze zijn gefascineerd door de diertjes en ze kunnen er lekker ravotten of plantjes poten. Ze zijn lekker buiten en leren bewust met de natuur om te gaan. Bovendien geeft het u de kans om in de tuin te werken terwijl u een oogje op de kinderen houdt. 

Download de factsheet ‘Aan de slag met educatie voor kinderen!’ hieronder, of lees meer over het betrekken van kinderen en jongeren bij je initiatief.

Download de Factsheet Aan de slag met educatie voor kinderen!

  1. Betrekken kinderen
  2. Betrekken jongeren
     

1. Betrekken kinderen

Betrek kinderen bij de tuin door (een deel van) de tuin van hen te maken, waar ze zicht naar hartenlust kunnen uitleven. Bijvoorbeeld door ‘de makkelijke moestuin’, op een vierkante meter overzichtelijk verschillende groenten kweken.

Let op! Wees met kinderen alert op veiligheid! Hierover lees je meer op de pagina over speelnatuur.

Verder lezen:

2. Voorbeeldactiviteiten op je initiatief

Vanuit IVN Scharrelkids en Groen Dichterbij willen we mensen enthousiasmeren om natuuractiviteiten voor kinderen te organiseren op hun initiatief. Klik op de link hieronder voor een pagina vol voorbeeldactiviteiten geschikt zijn voor een brede leeftijdsgroep, en zo zijn samengesteld dat kinderen tussentijds kunnen aanschuiven. Iedereen kan meedoen!

Voorbeeldactiviteiten

3. Betrekken jongeren

Het is lang niet altijd makkelijk om jongeren te betrekken bij jouw project, maar vaak wel heel erg leuk. Wil je binnen jouw project jongeren betrekken, hou dan de volgende dingen in je achterhoofd:

Verder lezen: