DELTA Energie en De Zeeuwse Natuur starten duurzaam en groen partnership

DELTA Energie en De Zeeuwse Natuur starten duurzaam en groen partnership

Zeeland 9 juni 2020

DELTA Energie en De Zeeuwse Natuur hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Het doel? Nog meer Zeeuwen laten ervaren hoe uniek én belangrijk de Zeeuwse natuur is.

Wind, water en zon. De elementen hebben het Zeeuwse landschap gevormd, dat is wat Zeeland Zeeland maakt. Tegelijkertijd zijn het ook de elementen waar DELTA haar Zeeuwse groene stroom mee opwekt. Mede daarom draagt DELTA Energie De Zeeuwse Natuur een warm hart toe.

Meer fans van de Zeeuwse natuur

De missie van samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur is natuurkennis delen, natuurbeleving bevorderen en betrokkenheid bij de Zeeuwse natuur stimuleren. De Zeeuwse Natuur is daarom blij om DELTA, een echt Zeeuws bedrijf, als partner te verwelkomen.

Sven van Rijswijk, namens De Zeeuwse Natuur: “DELTA is de laatste jaren enorm veranderd en heeft een sterk duurzame drive die gebaseerd is op CO2-reductie. We hopen met behulp van de communicatiekracht en het bereik van DELTA nog veel meer Zeeuwen fan van de Zeeuwse natuur te maken. Veel Zeeuwen zijn namelijk klant bij DELTA en nemen daar groene stroom af.

Roel Meijerink, CEO van DELTA Energie, vult aan: “Wij helpen onze klanten met hoe ze op energiegebied stappen zetten naar een duurzamer leven. Met groene energie, energie-advies en zonnepanelen bijvoorbeeld. Maar daar stopt klimaatverandering niet mee. Natuur is van essentieel belang in de strijd tegen CO2. Daar willen we onze klanten bewust van maken. Ondersteuning van het werk van De Zeeuwse Natuur is daarom voor ons een logische stap.

Accepteer cookies

Van Oosterscheldeweek tot Natuurwerkdag

In de samenwerking tussen DELTA Energie en De Zeeuwse Natuur staan vier projecten centraal:

  • Ondersteuning van de jaarlijkse Oosterscheldeweek om het belang en de unieke natuur van het Nationaal Park Oosterschelde te benadrukken.
  • De aanleg van Tiny Forests en Tuiny Forests, waarmee natuur en natuurbeleving letterlijk tot in de achtertuin worden gebracht.
  • Ondersteuning van educatieve activiteiten in natuurmuseum Terra Maris om met name de nieuwe generatie bewust te maken van het belang van natuur.
  • Ondersteuning van de Natuurwerkdag, waarop iedereen z’n handen uit de mouwen kan steken middenin de Zeeuwse natuur.

Over De Zeeuwse Natuur

De Zeeuwse Natuur is een samenwerkingsverband tussen Het Zeeuwse Landschap, Terra Maris, IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Nationaal Park Oosterschelde. De natuurorganisaties bundelen hun aanbod aan natuureducatie en -activiteiten, en brengen mensen in contact met de natuur. Want hoe meer je het belang van de natuur gaat inzien, hoe beter je ervoor gaat zorgen.

Deel deze pagina