Inspiratiesessie biodiversiteit op je schoolplein

Ga mee naar buiten en ontdek de biodiversiteit op je plein!

Biodiversiteit: de variatie aan leven, van heel klein tot heel groot, ieder plantje of dier heeft zijn eigen plek in het ecosysteem. Hoe staat het met de biodiversiteit rondom jullie school? Wat kunnen jullie doen om de biodiversiteit te versterken? Ontdek het tijdens de inspiratiemiddag op woensdag 22 maart. Leer meer over biodiversiteit rondom het schoolplein en doe mee met workshops over het vergroenen van je schoolplein en het gebruik van je groene schoolplein.

Uitnodiging

Voor wie Leerkrachten en directie (basisscholen)
Wanneer Woensdag 22 maart van 15.00 – 17.00
Waar Online, na aanmelding ontvang je een week van te voren de inloggegevens
Kosten Deelname is gratis
Direct aanmelden Meld je hier aan

Programma

14.45-15.00 Aanmelden online omgeving
15.00-15.30 Plenair programma

  • Welkom
  • Biodiversiteit op je schoolplein
  • Buitenlesdag
15.30-15.40 Pauze
15.40-16.50 Workshops*
16.50-17.00 Gezamenlijke afsluiting

* Bepaal zelf aan welke 2 workshops je meedoet. Hieronder zie je welke workshops er zijn. Via het aanmeldformulier kan je aangeven aan welke workshops je wil deelnemen. 

Meld je aan voor de inspiratiesessie

Workshops

Buitenles: je schoolplein als extra leslokaal
Door: Lidewij Disbergen (IVN Flevoland)
Een (groen) schoolplein vormt een extra leslokaal. Je kunt het plein volop inzetten tijdens lessen. De buitenlesdag is een mooi moment om dat uit te proberen!

Buitenles: Biodiversiteit
Door: Tessa de Been (IVN Het Groene Wiel – Wageningen)
Presentatie van nieuw lesmateriaal “Biodiversiteit rondom school”. Welke planten en dieren zijn er op jullie plein te vinden? En hoe kan je er voor zorgen dat nog meer soorten zich thuis voelen op jullie plein? Deze workshop zit boordevol inspiratie om samen met je leerlingen aan de slag te gaan.

In 8 stappen naar een groen plein
Door: Inge Beukema (IVN Flevoland)
Wat is een groen schoolplein en waar begin je? Welke stappen moet je nemen om tot een groen schoolplein te komen?

Ontwerp van een groen plein
Door: Anno Kuindersma (Anno2000)
Hoe maak je een ontwerp voor jouw groene plein? Met welke factoren moet je rekening houden?

Zoeken naar aanvullende financiering
Door: Anne Mossink (Het Onderwijssubsidiebureau)
Hoe financier je een groen schoolplein? Zijn er subsidie mogelijkheden, en welke mogelijkheden zijn er nog meer om geld in te zamelen voor je groene schoolplein.

Onderhoud en beheer
Door: Rebecca Wielink (Landschapsbeheer Flevoland)
In deze sessie leer je hoe je het onderhoud en beheer van je groene plein goed kunt regelen. Ook geven we enkele tips hoe je hiervan een leuke les kunt maken.

Naar buiten!

IVN Flevoland droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke Flevolandse basisschool. Een groen plein is niet alleen belangrijk voor de biodiversiteit. Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert kinderen over het belang van de natuur. Op een groen en gezond schoolplein krijgen kinderen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving.

Buiten kun je aan de slag met lessen over de natuur. Maar wist je dat het (groene) schoolplein ook uitermate geschikt is voor een taal- en/of rekenles? Ervaar het op de inspiratiesessie op 22 maart met de workshops Buitenles.

De Inspiratiesessie biodiversiteit op je schoolplein wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland in het kader van Actieplan Biodiversiteit.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Lidewij Disbergen

Junior Projectleider IVN Flevoland

Ontdek meer over

Deel deze pagina