Over IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

 

IVN is dé verbinder van mens en natuur

Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken. Onze 150 professionals, 27.500 leden en 162 vrijwilligersafdelingen in heel Nederland organiseren projecten, campagnes, cursussen en vele natuuractiviteiten. Dit doen we vanuit vier kernthema's:

Lees meer over wat we doen:

Brochure IVN

Doe mee met IVN

We hebben vele opties:

 • Doe mee aan een natuuractiviteit bij jou in de buurt. Een leuke excursie of andere activiteit.
 • Doe een natuurcursus. Meer weten over de natuur is boeiend, verrassend en stimulerend. Overal in het land geven IVN-afdelingen natuurcursussen.
 • Word lid van IVNDoor lid te worden van IVN steun je onze activiteiten en zorg dat meer mensen toegang krijgen tot de natuur.
 • DonerenHet IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten die er op gericht zijn kinderen in contact te brengen met de natuur. Het bedrag dat je geeft, komt voor 100% ten goede aan het fonds.
 • Ga aan de slag als vrijwilliger. Onze vrijwilligers organiseren onvergetelijke natuurbelevenissen voor jong en oud. Er is altijd een lokale IVN-afdeling bij jou in de buurt. Of kijk in de klussenbank op Ons IVN wat jij kunt doen.
 • Doe mee aan onze campagnes! In het voorjaar is IVN actief met moestuinieren, Buitenlesdag en verkennen we Nederlandse slootjes met de Slootjesdagen. Eind juni is het ModderDag en spelen 160.000 kinderen in de modder. In de herfst trekken we het bos in met onze #2uur natuur Challenge.
 • Ga zelf op onderzoek uit. In onze webwinkel bestel je alle materialen voor natuureducatie binnen en vooral buiten. Voor scholen en particulieren, voor iedereen. 
 • Verblijf in de natuur op onze natuuraccommodaties. IVN biedt twee groepsaccommodaties midden in de natuur. Geschikt voor scholen en andere groepen maar ook voor vergaderingen.
 • Word Gastheer van het landschap. IVN leidt horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als Gastheer kan je recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. Zo geef je nét dat beetje meerwaarde aan hun verblijf. 
 • Doe een jongerenactiviteit bij Woesteland, de landelijke, enthousiaste jongerenwerkgroep van IVN. Voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Met activiteiten en natuurkampen in binnen- en buitenland.
 • Word natuurouder. Natuurouders zijn (groot)ouders en andere enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur. Ze helpen docenten bij de uitvoering van het natuuronderwijs. 

Werken bij IVN

Bij IVN werken zo’n 150 enthousiaste beroepskrachten. IVN is een dynamische organisatie waar samen met bevlogen, ambitieuze collega’s wordt gebouwd aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur. 

Naar de vacatures