Ontdek de natuur

Al ruim 35 jaar ontvangen wij leerlingen, studenten en docenten tijdens verschillende natuurkampen op onze locaties. Van deze kampen maken wij steeds een bijzondere natuurbeleving. In deze tijd, waarbij we gemiddeld 90% van onze dag tussen vier muren zitten, is dit extra van belang. Ook kinderen en jongeren zitten steeds meer binnen en achter (spel)computers en tablets.

Ontdek de natuur“De reden dat wij komen is het enthousiasme, de verwondering en de onderzoeksdrift van de kinderen die je ziet tijdens de week. Het geeft leerlingen bagage voor het leven mee. Oud-leerlingen praten er na 20 jaar nog steeds over, als in: konden we nog maar even terug".

Tiny Montrée, Leerkracht groep 8 Basisschool de Baarzen, Vught

Eerstehands natuurervaringen helpen leerlingen en studenten om de natuur levendiger, interessanter en tastbaarder te maken. Deze ervaringen bevorderen niet alleen natuurkennis, maar ook creativiteit, onafhankelijk denken, verbanden leggen en taalontwikkeling. Of het nu gaat om motorisch of cognitief functioneren: directe natuurervaringen hebben impact. Buiten zijn en zelf ervaringen op doen leidt tot een dieper leerproces waardoor kennis beter beklijft. Met een natuurkamp creëren we onvergetelijke natuurervaring waarbij leerlingen helemaal opgaan in de natuur. Dit draagt bij aan het welzijn en de vaardigheden van de leerlingen én aan duurzaam gedrag.

Soorten natuurkampen

Verzorging

Bij natuurkampen verzorgen wij ontbijt, lunch en diner. Uiteraard houden wij hierbij rekening met uw wensen.