Beleef de natuur tijdens een natuurkamp!

Kom je mee op avontuur in de bossen? Maak je eigen maaltijd klaar in de buitenlucht op houtvuur, bagger door een sloot en ga op onderzoek naar onbekende planten en dieren. Speciaal ontwikkeld voor groep 4 t/m 8 van het primair onderwijs. Leerlingen leren met hoofd, hart en handen over de natuurkringloop en de rol van de mens daarin. Een natuurkamp geeft een belangrijke impuls voor kinderen en hun relatie met de natuur.

Klinkt goed? Kijk dan eens hier voor een mooie kortingsactie!

Flyer Natuurkamp IVN Het Woldhuis

Accepteer cookies

Tijdens de week zijn leerlingen volop actief aan de slag in de natuur. Voorbeelden van activiteiten zijn:

Meisje met zaag

“De doelgerichte opdrachten laten kinderen de natuur beleven zonder dat het direct heel erg schools wordt. Ze doen kennis op door praktische proefjes en ontdekkingen. Ook ontdekken kinderen andere talenten van zichzelf en van anderen.”

Danny de Ridder, Adjunct Directeur CBS De Wissel, Vlissingen

 

 

 

Leeropbrengsten van een natuurkamp

Terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben middenin de natuur, zal deze ervaring ze ook veel bijbrengen. Zo leren zij met zorg omgaan met natuur en het milieu, over de eigen omgeving en de dieren en planten die daarin leven, maar ook om zich te gedragen vanuit respect voor elkaar. Deze sluiten aan bij kerndoelen 37, 39, 40 en 41 van het primair onderwijs. Ook ontwikkelen kinderen diverse 21st century skills en onderzoeksvaardigheden. Een natuurkamp speelt in op verschillende leerstijlen: kinderen die cognitief minder sterk zijn komen extra goed tot hun recht. Het natuurkamp is ook voor leerkrachten leerzaam: zij doen didactische vaardigheden en inspiratie op voor natuuractiviteiten in de schoolomgeving.

Kind in sloot

 

“Het programma is vorm te geven en aan te passen naar eigen wens, zodat het optimaal aansluit bij de leerlingpopulatie. Het biedt bovendien goede aansluiting op de natuureducatie op school.”

Mandy den Teuling, Docent Basisschool de Poolster, Berkel en Rodenrijs

 

 

 

Verzorging op maat

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op.