IVN en duurzaamheid

Wil jij ook een steentje bijdragen om onze samenleving duurzamer te maken? Mooi! Dan ben je bij deze onderdeel van een beweging van allemaal mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Er is eindeloos veel wat je kunt doen om bij te dragen aan verduurzaming. Zó veel dat we voor het overzicht ons hier beperken tot wat je kunt doen binnen IVN.

Wat kan ik doen?

Leren over duurzaamheid

De Natuuracademie biedt verschillende e-learnings aan over klimaat en duurzaamheid, zoals Schone rivieren en beken en biodiversiteit. Ben je IVN-lid? Dan heb je ook toegang tot het platform Leer je Groen met o.a. de klimaatcursus als online module.

Bij jou in de buurt

De IVN-afdelingen bieden activiteiten aan op het gebied van duurzaamheid: van opschoonacties en lezingen tot plantdagen. Bekijk wat er bij jou in de buurt te doen is.

Klimaatcursus

De IVN Klimaatcursus biedt kennis en handvatten rondom het thema klimaatverandering. Je kunt een cursus volgen, organiseren of trainer worden.

Samen Duurzaam

In de online community Samen Duurzaam bieden we IVN Klimaatcursisten en andere belangstellenden binnen en buiten IVN een interactief platvorm met informatie, tips en challenges om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Word ook deel van de online community!