Groen Traineeship
Groen Traineeship
woensdag10mrt2021

Landelijke kick-off Groen Traineeship groot succes

Zaterdag 27 februari was de landelijke startdag van het Groen Traineeship. Een mega succes, want maar liefst 178 mensen deden mee! Het was de officiële kick-off van 14 nieuwe traineeships, waar de trainees de komende 5 maanden mee aan de slag zullen gaan. Een feestelijk startschot met o.a. kennismaking, workshops en presentatoren die het geheel vermakelijk aan elkaar praatten. 

Tijdens deze dag hebben de trainees kennis kunnen maken met elkaar en met de projectleiders, waarbij zij hun missie geformuleerd hebben om deze te delen met de andere traineeships. Zo weten alle trainees waar de komende 5 maanden naartoe wordt gewerkt. In de middag konden er verschillende workshops gevolgd worden, zoals ‘een muurbloempjes schildering maken’ of ‘overleven in de natuur’. De dag eindigde met gezellige pubquiz, gewonnen door de Groene Storytellers, gefeliciteerd!

De trainees hebben het erg naar hun zin gehad, zo blijkt uit hun reacties:

 “Het was een leuke dag vol informatie, waardoor ik enthousiast begin aan één van de projecten van het Groen Traineeship” 

-Trainee Minka

“Ik vond het een heel leuke en leerzame dag. Ik heb nog nooit zo genoten van een pubquiz en ik ben een prachtige muurschildering rijker!”

-Trainee Ingeborg

Ook de organisatie is enthousiast. “Geweldig dat er zoveel jongeren waren, het is erg bemoedigend voor de toekomst om te zien dat veel jongvolwassenen zich in willen zetten voor natuur en milieu” aldus Wanne Roetemeijer, secretaris van het Groen Traineeship.

Het Groen Traineeship

Een voedselbosfestival organiseren, buitenles geven op Nationale Buitenlesdag of het klimaat op de kaart zetten, ook ná de verkiezingen. In totaal zijn er 14 projecten van start gegaan. Tijdens deze traineeships gaan de jongeren aan de slag met hun project, maar ook werken zij aan persoonlijke ontwikkeling, het vergroenen van hun CV en het opbouwen/uitbreiden van hun netwerk. Na afloop van het traineeship ontvangen de deelnemers een certificaat en een aanbevelingsbrief.

Interesse gewekt?

De aanmeldingen voor de zomerprojecten gaan medio april van start. Meer informatie over deze projecten zal verschijnen op groentraineeship.nl.

Het Groen Traineeship is een samenwerkingsverband tussen verschillende milieu- en natuurorganisaties (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON/NIVON JONG). Ook is het Groen Traineeship deel van het landelijk programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).