Over Bloementuintjes

Met de Bloementuintjes fleur je niet alleen jouw tuin of balkon op, je doet ook iets terug voor de natuur! Je werkt mee aan het verbeteren van de biodiversiteit en meer groen in jouw buurt. 

Daarom stelde IVN Natuureducatie samen met Albert Heijn 8 verschillende bloementuintjes samen. Sparen kon van 4 tot 17 april 2022 bij de Albert Heijn bij jou in de buurt. Heb je jouw Bloementuintjes verzameld? Wij helpen je op weg met handige kweektips per bloemenmix, extra hulp om jouw tuin het hele jaar te laten bloeien én een gratis online cursus.

Bloementuintjes campagnebeeld

Kweektips per Bloementuintje

Succes zaaien in jouw Bloementuintje? Gebruik onze handige kweektips voor de Bloementuintjes, zodat je elke bloemsoort met aandacht tot bloei brengt. Op naar een tuin of balkon vol prachige, gekleurde bloemen!

Naar de kweektips per Bloementuintje
 

Bloementuintjes Bloesemboog

Download de IVN Bloesemboog

Het hele jaar een tuin vol kleur? Dat kan! Als je jouw Bloementuintjes slim zaait is er iedere maand wat bloeiends te beleven. Kies voor planten die elkaar opvolgen in bloei. De IVN Bloesemboog helpt je op weg. Zo geniet je het hele jaar van een kleurrijke tuin vol leven. Leuk voor jou én goed voor de insecten!

Gratis IVN Bloesemboog
 

Bloementuintjes Cursus 'Een levende tuin'

Online cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’

In een levende tuin is plek voor de mens én de natuur. Met de Bloementuintjes zorg je voor meer biodiversiteit in je tuin of op je balkon. Nog meer leven in je tuin? Daar kun je zelf voor zorgen!

Duurzame tuinexpert Anne Wieggers laat je in de gratis online IVN cursus ‘Aan de slag met een levende tuin’ zien hoe je makkelijk en op een bij jou passende manier meer leven in jouw tuin krijgt.

Start de online cursus