Beleef de natuur met de podcasts van IVN

Beleef de natuur met de IVN podcasts. Luister de podcast vanuit de IVN Natuuracademie online of jouw favoriete podcastspeler zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts

IVN Op Padcast

In de IVN Op Padcast ga je mee op pad met een IVN Natuurgids, om meer te leren over de Nederlandse natuur. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een nieuw natuuronderwerp aangesneden. Vanuit huis waan je je lopend door het bos, over het strand of door de natuur in de buurt. 

Zonder dat veel mensen het door hebben is er ontzettend veel lekkers te vinden in de Nederlandse natuur. Wilde planten en kruiden die je kan gebruiken in je maaltijd of als medicijn. Natuurgids Janneke neemt je mee in de nieuwe aflevering van de Op Padcast om vanalles te leren over eetbare planten.

De wilde bij is de laatste tijd letterlijk het buzzwoord van de natuur. Maar wat is een wilde bij nou eigenlijk? En waarom is deze zo belangrijk voor de natuur? In de nieuwe Op Padcast neemt IVN natuurgids Anneke ons mee op zoek naar de wilde bij.

Één van de meest tot de verbeelding sprekende vogels is de uil. Beroemd en berucht van spannende films met tovenaars en speeches in de politiek. Gelukkig hoeven we deze bijzondere vogel niet alleen uit verhalen te kennen, deze leeft namelijk ook in het wild in Nederland. Dick neemt ons mee op zoektocht naar de uil en vertelt hoe ze eruit zien, waar je ze kan vinden én waar die mystiek rondom de uil vandaan komt.

Zodra de herfstkleuren in de natuur verdwijnen, wordt het bos langzaam weer groen van het mos. In de derde aflevering van de IVN Op Padcast neemt natuurgids Susan ons mee het bos in op mos-ontdekkingstocht. Want wat is er zo goed aan mos en hoe wijst mos je de weg in het bos? Wist je dat jij kan bijdragen aan de voortplanting van mos? Luister de nieuwste aflevering en laat je verrassen door het kleinste plantje in het bos! 

Luister naar de tweede aflevering van de Op Padcast. We gaan op pad met natuurgids Johan en leren meer over het leven in de Noordzee, door middel van korren. Korren, wat is dat eigenlijk? Hoe werd dat vroeger gebruikt en wat vertelt onze opbrengst van het korren over de natuur? Johan neemt ons mee op pad!

In de eerste aflevering gaan we mee op pad met Jaap, om meer te leren over de koningin van het bos: de beuk. Want hoe herken je nou eigenlijk de beuk? En wat gebeurt er als de zon rechtstreeks op de berm schijnt? Ga mee op pad!

 

IVN Natuuracademie

In minder dan een half uur, wijzer over de natuur! In elke aflevering van de IVN Natuuracademie podcast worden vijf prangende vragen over een natuuronderwerp beantwoord door een expert.