Engelse Werk: vesting, wandelpark en waterwinning

5.2 KM
Zwolle
(5)

De route gaat door waterwingebied ‘het Engelse Werk’ en komt langs diverse historisch interessante plekken. Geniet tijdens de afwisselende wandeling van de nieuwe natuur in de uiterwaarden en van het vochtige weidelandschap in het Spoolderbos. Ontdek de bijzondere natuurtuin en proef de sfeer van het eeuwenoude park. De route is na punt 15 eventueel in te korten tot 3,9 km. Deze wandeling is oorspronkelijk ontworpen door waterbedrijf Vitens en in 2020 overgedragen aan IVN Zwolle e.o. De route is ook als pdf beschikbaar op www.ivnzwolle.nl

toegankelijkheid: Deze route gaat grotendeels over halfverharde paden en in het dijkgebied en het glooiende wandelpark zijn soms hoogteverschillen te overbruggen. De route is dus niet rolstoelvriendelijk. Als het water in de IJssel hoog staat is het pad in de uiterwaarden niet begaanbaar. Volg dan bij punt 3 de alternatieve route. Honden zijn aangelijnd welkom, behalve in de natuurtuin en het pad door de uiterwaarden.

Startpunt Uitspanning ‘Het Engelse Werk’, Het Engelse Werk 4, 8019 BM Zwolle

Vanaf bushalte ‘Het Engelse Werk’ is het 5 minuten lopen naar het startpunt. Met de OV-fiets vanaf station Zwolle bent u er in 10 minuten. Voor recente trein- en bustijden kunt u het startpunt invoeren als bestemming op 9292.nl of in de 9292-app. U ziet dan ook de route vanaf het station of de bushalte.

Locatie

Het Engelse Werk 4, 8019 BM, Zwolle
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina