Verslag lentewandeling op 24 – 3

Zeewolde 25 maart 2024

‘Maart roert zijn staart’, dat gezegde sloeg duidelijk op 24 maart, de datum van de lente wandeling. Ondanks windkracht 5 en de voorspelling van pittige buien gingen we met 10 man op pad. We wandelden ruim om de RCN heen naar de Voorlanden en hebben onderweg stilgestaan bij de voorjaarsbloeiers als sleedoorn, wilde kers, wilg en de bloeiende veldbies. In de luwte van het bos was het prima wandelweer en we genoten van de heldere vogelzang. Hier en daar zagen we nog rode kelkzwammen, aardsterren en voorjaarspronkridderzwammen.

 

 

Maar de klap op de vuurpijl was de ontdekking op de Voorlanden van de gewone Morielje. Niks gewoon, een bijzondere paddenstoel van zo’n 15 cm hoogte met een netwerk van holtes. In de duinen is deze soort algemeen, maar elders zeldzaam. Heel gaaf om deze verschijning hier in Zeewolde te vinden.

Op de dijk kregen we nog een flinke plensbui over ons heen waarna we weer snel de bossen ingedoken zijn. Daarna op naar de droge schuur en warme thee en koffie, dat hadden we wel verdiend!

 

 

Deel deze pagina