Activiteiten

Bekijk alle

Uitgelicht

Cursus natuurouder

Op 10 mei zijn we begonnen met de natuur(ouder)cursus. We doen het samen met Hortus Harderwijk en mochten 19 deelnemers begroeten. Na een stukje theorie werd het geleerde in de praktijk gebracht door met zijn allen beestjes te zoeken in de tuin. Een veelbelovende start met enthousiaste mensen.

Groene jaarkalender 2022

Publieks activiteiten 2023

Hieronder vindt u het publieks activiteitenprogramma 2023 van IVN Zeewolde

Wandelen

Hier vindt u het programma voor 2023 van de verschillende wandelactiviteiten

 

Natuurfotografie

Nieuwe waterspeelplaats

Na gedegen voorbereidingen is eind april met de bouw van de waterspeelplaats gestart. De boomstammen zijn door een groep boswerkers op hun plaats gerold.

Daarna kwam een grote berg zand die met een shovel naar de juiste plaats werd gebracht. Sterke schouders reden de kruiwagens af en aan. Het opbouwen kon beginnen en de waterspeelplaats kreeg al snel haar definitieve vorm.

Het eindresultaat is een robuuste constructie die garant staat voor jaren intensief speelplezier!

Over IVN Zeewolde

Wij willen mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekken. Wij laten jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond natuur is. Dat doen we met projecten, campagnes en natuuractiviteiten. Ons honk is de Roode Schuur, Dasselaarweg 29. Eens de werkschuur van de Rijksdienst voor IJsselmeerpolders. Binnen is een expositieruimte, kantoor en leslokaal. Buiten de kruidentuin, de moestuin, twee vijvers, een doolhof, het blote voeten pad en een vuurkuil.

 

De links hieronder verwijzen naar de landelijke vereniging IVN