Onthulling nieuw informatiebord Lydia Waterreus Voedselbos

Zeewolde 19 november 2023

Op donderdag 16 november onthulde wethouder Ernst Bron samen met Martin Döll het nieuwe informatiebord voor “het Lydia Waterreus Voedselbos”.


Lydia Waterreus, initiatiefneemster van het voedselbos en oud-voorzitter van IVN Zeewolde, overleed in april van dit jaar. Lydia had een grote liefde voor de natuur en het Voedselbos is de bloeiende kroon op haar levenswerk. Met deze nieuwe naam wil IVN Zeewolde Lydia eren voor al haar passie en inzet bij het ontwikkelen van het Voedselbos. Naast de nieuwe naam voor het voedselbos, moesten de teksten en tekening van het oude informatiebord bijgewerkt worden.
Na de onthulling van het bord plantte wethouder Ernst Bron, samen met Anette Stolvoort (coördinator van de IVN vrijwilligers die het bos onderhouden) een Koningsnoot, de eerste boom voor het Koningsnotenlaantje. Dit laantje kan worden geplant uit de donaties ontvangen bij het afscheid van Lydia. Na de eenvoudige plechtigheid werd een kleine rondleiding gegeven door het rijk gevarieerde bos.
Het Lydia Waterreus Voedselbos ligt achter de Roode Schuur en is dagelijks vrij te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. De ingang ligt op het bospad dat de Hazeleger verbindt met het fietspad dat vanaf de Wetering onder de Eikenlaan doorloopt.

 

 

 

 

Deel deze pagina