Natuurwandelen

De werkgroep Natuurwandelingen is opgericht in januari 2016 en bestaat uit IVN leden die de passie delen voor wandelen in de vrije natuur van Zeewolde en de regio en genieten van ‘samen lopen’. Op de ledenlijst staan nu 40 namen.

Sinds vele jaren organiseert IVN Zeewolde regelmatig wandelingen in de schitterende natuur van Zeewolde en omgeving. De natuurwandelingen worden gehouden onder leiding van een IVN gids en ze zijn bedoeld voor personen die houden van wandelen met een groep natuurliefhebsters en natuurliefhebbers. Als kenmerken van de natuurwandelingen kunnen genoemd worden ‘wandelen in de natuur’, het ontdekken en herkennen van flora en fauna, zomaar kletsen over wat zich aandient, genieten van samen lopen, actief zijn zonder prestatiedruk. Terwijl één IVN natuurgids de organisatie op zich neemt laat de praktijk zien dat elke deelneemster en deelnemer een inbreng heeft en zo krijgt elk onderwerp een persoonlijk karakter of het nu gaat over bijvoorbeeld paddenstoelen, zangvogels, bomen of struiken.

De werkgroep Natuurwandelingen kent twee hoofdactiviteiten t.w. de korte wandeling en de seizoen wandeling. Twee keer per maand wordt een wandeling georganiseerd die ongeveer twee uur duurt. Op de 1e en 3e donderdag van de maand vertrekken we rond 09.30 uur bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29. Eén keer per seizoen organiseert IVN Zeewolde een lange wandeling onder leiding van een IVN natuurgids. We verzamelen om 09.30 uur bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 en vertrekken van daar per auto. We zijn weer terug rond 14.30 uur.

De wandelingen vinden plaats in Zeewolde en de regio. De routes gaan afwisselend door de bossen bij de Roode Schuur, het IVN natuurpad, het strand, de Voorlanden, de Gelderse Slenk, de Stille Kern, het gronddepot enz. Op deze manier verkennen we alle natuurgebieden van ons dorp. Voor de seizoen wandelingen rijden we naar verder gelegen natuurgebieden zoals de Eempolder, de Veluwe of de Kievitslanden.

De coördinator van de werkgroep is Marleen Wessels

Email: wandelgroep@ivn-zeewolde.nl