Natuurwandelen 2023

IVN natuurwandelingen: 1x per maand op dinsdag een kuierwandeling van ca 1 uur, 2x per maand op donderdag een wandeling van ca 2 uur en 1x per kwartaal op vrijdag een wandeling van ca 4 uur. We wandelen in de schitterende natuur en genieten van de flora en fauna en van alles wat op ons pad komt.

Wat houden de IVN natuurwandelingen in?

We wandelen in de omgeving van Zeewolde en besteden aandacht aan de natuur om ons heen. Tijdens de ene wandeling is de aandacht gericht op vogels, een andere keer op paddenstoelen, een volgende keer weer op bloeiende planten, insecten, bomen en vele andere dingen die spontaan de aandacht vragen. Iedere keer proberen we een andere route te kiezen.

De wandelingen staan onder leiding van enthousiaste IVN leden van de wandelgroep met kennis van de route of het gebied.

De kuierwandelingen op dinsdag

Iedere 2e dinsdag van de maand wandelen we 1 uur vanaf de Roode Schuur in een rustig tempo. We nemen de tijd om de natuur in al zijn verscheidenheid te bekijken. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee in de Roode Schuur en wordt kort een natuuronderwerp uitgelicht of vragen beantwoord. De wandelafstand ligt tussen de 3 en 4 km.

We starten om 10.00 uur bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde

08 augustus 12 september 10 oktober 14 november 12 december

De wandelingen op donderdag

Iedere 1e en 3e donderdag van de maand wandelen we ongeveer 2 uur in de omgeving van Zeewolde. We vertrekken om 9.30 uur en zijn om 11.30 uur terug bij de Roode Schuur. De routes gaan afwisselend door de bossen nabij de Roode Schuur, langs het IVN natuurpad, de Voorlanden, de Gelderse Slenk, de Stille Kern enz. De afstand ligt tussen de 5 en 7 km.

Data wandelingen op donderdag

Op donderdag 7 september pakken we het wandelen met de groep weer op. We wandelen op de volgende data:

07 september 05 oktober 02 november 07 december
21 september 19 oktober 16 november 21 december

De seizoenswandelingen op vrijdag

Eén keer per kwartaal organiseren we een langere wandeling op vrijdag van minimaal 4 uur. We wandelen in de ochtend en een deel van de middag. Rond 14.30 uur zijn we terug bij de Roode Schuur. We genieten van de flora en fauna en beleven het seizoen. We wandelen in een vooraf vastgesteld gebied. Voorbeelden zijn: Harderbroek, Hulkesteinse bos, de Veluwe, Harderbos, Oostvaardersplassen, enz. De afstand ligt tussen de 9 en 12 km.

Datum seizoenswandelingen 2e halfjaar 2023

27 oktober   —  duur 4 uur —  aanmelden verplicht

Startpunt en vervoer

Voor alle wandelingen verzamelen we bij de Roode Schuur. Vandaar vertrekken we lopend de natuur in. Op donderdag en vrijdag vertrekken we zo nu en dan per fiets of auto naar het startpunt van de wandeling. Indien mogelijk zullen we carpoolen.

Deelname, kosten en opgave wandelingen

De kuierwandelingen op dinsdag staan open voor leden en niet-leden van IVN Zeewolde. De bijdrage is € 1,50 voor leden en € 2,50 voor niet-leden. Opgave  voor de wandeling op dinsdag is verplicht via e-mail.

Deelname aan de wandelingen op donderdag en vrijdag is voor leden en donateurs van IVN Zeewolde gratis. Ben je geen lid, dan kun je 1x gratis meewandelen. Daarna kun je alleen meewandelen als je lid bent van IVN Zeewolde. Bij carpoolen worden de autokosten gedeeld.

Opgave voor de wandelingen op donderdag is niet nodig.

Opgave voor de wandeling op vrijdag is verplicht via e-mail.

E-mail en de IVN wandelgroepsapp

Per e-mail worden wandelaars enkele keren per jaar geïnformeerd over de wandeldata,  informatie over met name de seizoenswandelingen en belangrijke wijzigingen.

Daarnaast kan je je ook aanmelden voor de Whatsapp groep. Hier wordt vaker informatie gedeeld bijvoorbeeld voorafgaand aan de wandelingen, als we onderweg zijn of na afloop van de wandelingen. Wil je toegevoegd worden aan de appgroep stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer.

Handige tips

Gebruik stevige schoenen en aangepaste kleding aan het weer en teken.

Fototoestel en verrekijker kun je zeker meenemen. Een spiegeltje en loep zijn ook leuk om bij je te hebben.

Neem op de vrijdagwandeling zelf eten en drinken mee en eventueel een zitmatje. We lunchen onderweg in de natuur.

Email: wandelgroep@ivn-zeewolde.nl