Winnaars fotowedstrijd bekend

Winnaars fotowedstrijd bekend

Woerden 29 september 2021

Met de foto ‘kauw met pluis in de snavel’ is Jelies van Baalen de winnaar van de fotowedstrijd van IVN Woerden in het kader van haar veertigjarig bestaan.

Volgens het oordeel van de jury is het een intrigerende foto door de stand van de kauw, bezig met een landing, of op het laatste moment toch ingehouden. Het pluis in de snavel geeft een vrolijk ontwapenend beeld. Technisch is de foto uitstekend. Perfect scherp op de kop en het stuk hout, vervagend in de staart en de vleugels. De diagonale lijn van het hout in de rechterbovenhoek brengt dynamiek in de foto.

Fotowedstrijd IVN WoerdenBekijk alle foto’s op onze Facebookpagina

De prijsuitreiking vond plaats op 26 september bij Oogstfeest op het Landgoed Bredius. Er waren drie prijswinnaars en twee eervolle vermeldingen. De winnaars gingen met cadeaubonnen van Vestingstad Woerden naar huis. 

De jury heeft met plezier naar de foto’s gekeken. Het aanbod was divers en onder de inzendingen waren uitstekende fotografen. Het laat ook zien, dat er in en om Woerden veel mooie natuur is. IVN Woerden laat, onder andere door deze fotowedstrijd, de mensen hiervan graag genieten.

Alle winnaars

Eerste prijs: dhr. van Baalen
Foto: Kauw met pluis in snavel (zie foto hierboven)

Tweede prijs: Ries de Kruijff 
Foto: Ooievaars op nest

Fotowedstrijd IVN WoerdenDerde prijs: mevr. Elbers
Foto: Prunus en molen

Fotowedstrijd IVN WoerdenEervolle vermelding dhr.  Mostaard
Foto: Weerspiegeling

Eervolle vermelding: Robbert Maijenburg 
Foto: Blauwe reiger bij plas

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina

Deel deze pagina