Jaarkalender

November 2017

29 november (woensdag) - Plantenwerkgroep
Door: Plantenwerkgroep.
Details: Werkgroepactiviteiten.
Locatie & Tijd: NME Centrum InBredius, 19.30 - 22:30 uur.

December 2017

9 december (zaterdag) - Werkgroep Landschapsbeheer
Een grote serie knotwilgen moet onder handen genomen worden. De bomen staan bij de Hoeve Voorbreed, Rietveld 128 Woerden. De koffie staat om 9.30 uur klaar, zodat we om 10.00 uur aan de slag kunnen. Als de wilgen niet geknot zouden worden, dan worden de bomen te zwaar en zouden uiteen kunnen scheuren. Deze oer-Hollandse bomen verdien het om goed behandeld te worden. Zorg zelf voor je boterham, koffie/thee is er. Ook goede kleding vereist en verplicht is de helm. Wij hebben er altijd een voor je klaar liggen. Einde werkzaamheden ca. 14.00 uur.

Verdere info bij coördinator Erwin Meijer: erwin.meijer@ziggo.nl 

16 december (zaterdag) - Werkgroep Landschapsbeheer
Er staan erg veel bomen bij de Hoeve Voorbreed (zie 9 december) en vorige week zijn ze nog niet allemaal van hun knot ontdaan. We geen dus verder waar we gebleven zijn. Koffie 9.30 uur, 10.00 uur aan het werk. Tussen de middag pauze, zelf je boterham meenemen, koffie/thee is aanwezig. Goede kleding en veiligheidshelm noodzakelijk. We zullen werken tot ca. 14.00 uur.

Verdere info bij coördinator Erwin Meijer: erwin.meijer@ziggo.nl 

Januari 2018

13 januari (zaterdag) - Werkgroep Landschapsbeheer
Eerste werkdag dit jaar van onze werkgroep Landschapbeheer. Op de geluidswal in het Brediuspark staan nog veel bomen en struiken die onder handen genomen moeten worden. Kom je helpen? Om 9.30 uur koffie in het NME Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden (klein stukje park inlopen). Om 10.00 uur begint het zagen en sjouwen en tussen de middag even een pauze. Zorg zelf voor je boterham en voor de koffie/thee zorgen wij. Goede kleding is aan te raden en een veiligheidshelm is verplicht. Voor nieuwe deelnemers hebben wij er altijd wel een klaar liggen. Ongeveer 14.00 uur stoppen we.

Verdere info bij coördinator Erwin Meijer: erwin.meijer@ziggo.nl

Februari 2018

10 februari (zaterdag) - Werkgroep Landschapsbeheer

Om 9.30 uur drinken we een kopje koffie en om 10.00 uur gaan we een groot aantal knotwilgen op Camping Batenstein knotten. (Einde van Helvoortlaan) De bomen worden te zwaar en kunnen voor de kampeerders erg lastig en gevaarlijk worden. 
Rond de middag pauze voor een boterham (zelf bij je hebben), koffie/thee is er. We werken door tot ca. 14.00 uur en dan hopen we klaar te zijn, zodat de camping gasten eind deze maand weer op een fraai kampeerterrein kunnen recreëren.

Verdere info bij coördinator Erwin Meijer: erwin.meijer@ziggo.nl 

Maart 2018

10 maart (zaterdag) - Werkgroep Landschapsbeheer
De laatste werkdag dit seizoen! Nog langer doorgaan wordt erg lastig: De sapstroom van de bomen komt op gang en daardoor wordt het zagen zwaar werk. Ook willen we na vandaag de dieren weer rust gunnen.

Nog één keer dit seizoen werken in het Brediuspark. Om 9.30 uur koffie in het NME Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden (klein stukje park inlopen). Nu niet op de geluidswal, maar aan de kant van ’s-Gravensloot  moet er heel wat worden uitgedund. Ook gaan we een 'bospad' maken om de wandelaar is ons mooie park het nog beter naar de zin te maken. Ook een aantal doorkijkjes zal worden gerealiseerd. Start werkzaamheden 10.00 uur, koffie/theepauze 12.15 uur en we werken tot ca. 14.00 uur. Zelf zorgen voor je boterhammetje, koffie en thee is aanwezig.
Aangeraden: Goede kleding en een veiligheidshelm is verplicht (genoeg op voorraad).

Verdere info bij coördinator Erwin Meijer: erwin.meijer@ziggo.nl