Westerveld
Cursussen
donderdag14apr2022

Vooraankondiging Natuurgidsenopleiding 2023-2024

De IVN-afdelingen Westerveld en Noordwest-Overijssel zijn in goede samenwerking begonnen met de voorbereiding van een Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, zal beginnen in januari 2023.

De cursus is een kaderopleiding van het IVN. Als cursist doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in – vooral – Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel. De cursisten leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich in het werk van de organiserende natuurverenigingen.

Het is voor het eerst dat de twee afdelingen samen deze opleidingen organiseren. Beide afdeling verenigingen zijn actief in drie nationale parken: Dwingelderveld, Drents Friese Wold en Weerribben Wieden. De locatie waar de theorieavonden van de opleiding plaatsvinden, staat nog niet vast. Naast de theorieavonden, die steeds op donderdag worden gehouden, maken ook praktijkochtenden en excursies op zaterdagochtenden deel uit van de cursus.
Na afronding van de cursus, medio 2024, ontvangen deelnemers het erkende diploma IVN-natuurgids. De cursus staat open voor alle belangstellenden.

De cursus start in januari 2023.  Op donderdagavond 22 september is er voor belangstellenden een informatieavond, aanvang 19:30 uur in de tuinbouwschool (Maj. van Swietenlaan 15, 8382 CE Frederiksoord).

Flyer Natuurgidsenopleiding Zuidwest Drenthe, Noordwest Overijssel

Opgaven voor de cursus is nu nog niet mogelijk. Maar heb je belangstelling en wil je op de hoogte gehouden worden, naam dan contact op met het cursusteam.
 

Ik heb belangstelling