Impressie Oktobermaand Kindermaand 2023

Westerveld 27 oktober 2023

Impressie “Oktobermaand Kindermaand” zondag 15 oktober in Spier

Ook wel eens een pissebed van heel dichtbij willen bekijken, een spin over je arm voelen lopen of een slak willen aanraken? Of je eigen schaap willen maken met echte schapenwol, of een mobiel met materialen uit de natuur? De kleintjes kunnen een vogel inkleuren en deze mooier maken met echte veren. Kom dan naar de IVN activiteiten op 15 oktober in het kader van OktoberKinderMaand.

Aan deze oproep geven heel wat kinderen met hun (groot)ouders gehoor. Vier actieve leden van de werkgroep IVN Westerveld Jong staan bij de Boslounge in Spier klaar met tafels vol natuurlijke materialen, potjes lijm, kleurpotloden, zoekkaarten en nog veel meer. En een partytent, vanwege de regen. En die tent hebben we nodig, met vier keer een plensbui. Maar dat mag de pret niet drukken. De kinderen staan soms half onder de tent en lijken er geen last van te hebben.

Kinderen, van 6-12 jaar, konden verschillende dingen knutselen. Een schaap van echte schapenwol, een gekleurde vogel met echte veren. Een mobiel met herfstbladeren, kastanjes, dennenappels, hulsttakjes en graspluimen. Met veel plezier zijn ze aan het werk, de ouders helpen mee en lijken er zelf ook plezier aan te beleven.

Er is een wormenbak, waarbij je kunt zien dat de wormen gangen maken en stukjes dode bladeren de grond in trekken. Echte opruimers zijn dat, met hun gegraaf mengen ze de grond lekker door elkaar en door de mest die ze uitscheiden, voegen ze van alles toe aan de aarde. 

De kinderen kunnen in een bak naar bodemdiertjes zoeken en deze in een loeppotje  goed bekijken. Ze vinden het interessant om een miljoenpoot te zien, een duizendpoot, een gele mier, slakken en pissebedden. Ongeveer 35 kinderen hebben zo samen met hun ouders iets moois beleefd aan natuur en natuurlijke materialen. Ondanks de plensbuien. En ook dat is natuur…..:)

 

     

 

Deel deze pagina