Impressie Buren in het bos op 9 november 2023

Westerveld 8 januari 2024

Wij van het IVN gaan vandaag met kinderen in het kader van het project Buren in ‘t Bos het Eekhoornpad lopen. Deze gebeurtenis vindt plaats in het Oosterzand. De kinderen komen aan in auto’s en een busje, totaal 21 kinderen met juffen en ouders. Het is droog en halverwege komt zelfs de zon door. De herfstkleuren van het bos zijn prachtig. De kinderen zijn goed aangekleed met dikke jassen en laarzen. Ze worden ingedeeld in groepjes van 5 en gaan ervoor.

Het verhaal over Eekhoorn KO is op school voorgelezen door de juf en KO heeft onderweg allerlei vriendjes ontmoet. Zoals Muis, Ree, mier, Uil, Merel, Egel, Mol. Bij ieder dier stoppen de kinderen en doen daar een opdracht. Eikels zoeken voor KO de Eekhoorn, eten voor de muis, naar uil luisteren, voelen wat mol allemaal onder de grond tegen komt, de egel zoeken en proeven wat merelman zo lekker vindt aan de bramen en bessen.

De kinderen doen enthousiast mee en kijken hun ogen uit in het bos, vooral de modderplassen zijn ook leuk om even met je laarzen door heen te lopen. Aan het einde van de route, maken we nog een hele grote bult van bladeren en daar mogen de kinderen 1 voor 1 overheen springen. Lekker moe gespeeld gaan ze daarna naar huis.

 

Deel deze pagina