De Reit in het zonnetje, met onder meer een groene rondleiding

Vanaf het begin van de jaren zestig is de Tilburgse wijk De Reit uitgegroeid tot het veelzijdige stedelijke gebied dat we zestig jaar later aantreffen, een relatief groene wijk met woningen, bedrijven en onderwijsinstellingen, waaronder de universiteit. Hierbij wordt dit voorjaar uitgebreid stilgestaan: van 23 maart t/m 23 april 2023 zet de Stichting Straat deze wijk in de schijnwerpers. In die periode zullen verschillende thematische rondleidingen door de wijk plaatsvinden. Verder zijn er dan een aantal tentoonstellingen en andere culturele evenementen. Het gehele programma is te vinden op: www.stichtingstraat.nl

Een van de programma-onderdelen vermelden we hier apart:  een groene rondleiding, verzorgd vanuit onze IVN-afdeling. Deze rondleiding zal onder meer voeren door de ecologisch beheerde parkstrook langs de Prof. Cobbenhagenlaan en door de perceeltjes die nog over zijn van de biodiversiteitstuinen rondom het Van Spaendonck Ondernemingshuis en het Theresialyceum.

Deze rondleiding wordt tweemaal gegeven: op dinsdagmiddag 4 april en op woensdagmiddag 19 april, beide van 14.00- 16.00 uur. Het startpunt is het trottoir op de hoek van de  Ringbaan-West met de Prof. Cobbenhagenlaan (zijde spoorwegviaduct). 

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht via onderstaand formulier.

 

De Linde
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina