Spau-Beek
Natuur
Op
vrijdag30aug201920:30

Op zoek naar vleermuizen

Op zoek naar vleermuizen.

Op vrijdagavond 30 augustus gaat ’t IVN Spau-Beek op zoek naar vleermuizen. Om 20.30 uur vertrekken we vanaf de parkeerplaats bij de Biesenhof om o.l.v. een ervaren en deskundige gids te zoeken naar vleermuizen. We gaan door het dal van de Geleenbeek en een deel van het Stammenderbos, een ideaal gebied voor vleermuizen en bij gunstige weersomstandigheden is de kans groot dat we een flink aantal van deze nuttige vliegende zoogdiertjes te zien krijgen.
Vrijwel iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien, 's avonds in de tuin, op straat of in 'n park. In de schemering komen ze tevoorschijn om als ware luchtacrobaten hun kostje (vliegende insecten) bij elkaar te 'scharrelen'. Voor sommige mensen een fascinerend tafereel, voor anderen een ware nachtmerrie. Vleermuizen roepen bij veel mensen akelige gedachten op. Zo zouden vleermuizen in je haren vliegen en je aanvallen om bloed te zuigen en zouden ze allerlei ziektes verspreiden. Niets is echter minder waar. Het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ gaat zeker op voor vleermuizen. Dat vleermuizen heel bijzondere dieren zijn en een belangrijke plaats in de natuur innemen, beseffen maar weinig mensen.
Tijdens deze wandeling wordt met bat detectors naar vleermuizen gezocht. Er wordt informatie verstrekt over de waargenomen vleermuissoorten, hun voorkomen en hun gedrag.

Let op: Bij regenweer gaat de wandeling niet door.

Deze avondwandeling is bijzonder leuk om samen met uw kinderen te doen. Zaklampen zijn welkom bij het zoeken.
Info Sjaak Frenken 06-33108235

Let op: Bij regenweer gaat de wandeling niet door.

Deelname aan alle activiteiten geschiedt op eigen risico.
Deelname is gratis.
Parkeerplaats Biesenhof 20.30 uur.
Adres:

Biesenweg 1
6164 RA Geleen.

Algemene informatie

vrijdag 30 augustus 2019 - 20:00