16 juli 2023 – Vlinderwandeling

Roosendaal 16 juli 2023

Vlinderwandeling

Gratis Excursie

van IVN

Vlak bij de stad en toch een van de beste plekken om vlinders en libellen te ontdekken :  het Marijnenpark langs de meanderende Molenbeek. De combinatie van bos, moeras, plasjes, beekoevers en het omliggende land geeft ons een ruimtelijk en groen aantrekkelijk gevoel. Niet alleen mensen en honden, ook  wilde beesten en beestjes voelen zich er thuis.

Juli is hoogtij voor vlinders en libellen en die zien we gegarandeerd. Een nieuwe, niet meer weg te denken soort is de weidebeekjuffer. Prachtige libel met opvallend gedrag waardoor onze gids de bijnaam molenbeekjuffer bedacht, de Roosendaalse variant.

Wat we aan vlinders zien is altijd een verrassing die grotendeels afhankelijk is van het weer in het voorjaar. De ene rupsensoort houdt van warme droogte en de ander van sappige planten en dus van meer vocht. Het Molenbeekpark is ook zeer geschikt om nieuwkomers op te sporen.

Kwestie van goed uitkijken dus.

Tip : wel goede schoenen aan tijdens de wandeling

Datum: 

Zondag 16 juli 2023

Locatie excursie:
Omgeving Watermolenbeek Roosendaal

Start 13:30 parkeerplaats Frietsalon Minnebeek, Ambrozijnberg 202b

Door wie:
Guus Dekkers

 

Contact:

Jac Heijmans (06-25203357)

 

Wandeltijd:
13:30 tot ongeveer 15:30

 

Meereizen :

Niet van toepassing deze keer

Voor wie:

Iedereen die graag Molenbeek en omgeving verkent samen met o.l.v. een ervaren gids. Advies: goede schoenen, kleding eventueel verrekijker

 

 

 

 

 

Deel deze pagina