Verslag Kunst in en uit de Natuur op 1 april 2018

In het teken van het voorjaar!

LandschapOp zondag 01 april (1e Paasdag) waren Annet en ik te gast bij de Fam. Tankink in Harreveld. We konden binnen bezig in een prachtig tuinhuis en in de directe omgeving waren een bosje en een vennetje waar van alles te vinden was.

Er waren van te voren niet zoveel aanmeldingen maar onverwacht waren we toch nog met een groep van groep van 7 volwassenen, 3 pubers en 5 kinderen. Dat kwam mede doordat Gery zijn kinderen en kleinkinderen op bezoek had en zij wilden ook graag de omgeving van hun ouderlijk huis met andere ogen bekijken.

De deelnemers konden kiezen uit allerlei luister-, kijk- en zoekopdrachten.

Na een korte uitleg ging het gezelschap op pad,gewapend met verzameltasjes, een bekerloep, een steelloep en een boodschappenbriefje. Gery had voor deze gelegenheid met houten pallets een brug gemaakt zodat we met droge voeten aan de overkant van het water konden komen.

Lekker langzaam lopen en bij elkaar kijken als iemand weer wat gevonden had. Kikkerdril verzamelen in de bekerloep, een mini-kikkertje vinden, vangen en van dichtbij bekijken. Sterrenschot bestuderen, kostmossen van dichtbij zien onder de steelloep en ondertussen ook nog het boodschappenlijstje in de gaten houden en spullen verzamelen. Met stokjes peuren in een dode kikker en een mooie bruine kikker van de onderkant bekijken.

Na een uurtje rondlopen werd het tijd om bezig te gaan met het maken van een kunstwerk op een schilders doekje van 10×10 cm. De koffie, thee en limonade stonden klaar maar de meiden hadden er eigenlijk geen tijd voor.

De tasjes werden leeg gemaakt en iedereen ging enthousiast bezig met datgene wat ze het mooiste vonden.

KunstAls afsluiting van de middag hebben we samen de foto’s bekeken op de laptop. Na afloop ging iedereen tevreden huiswaarts.

Eén van de dochters van Gery vertelde dat ze het terrein toch erg goed kende maar dat ze er nog nooit zo naar gekeken had. Leuk is dat!

Dit was een super leuke gezinsactiviteit en op 07 oktober is de laatste van dit jaar. Er is nog plek!

 

Marion van Noord