Natuurgidsen opleiding

IVN Oldenzaal en Losser zijn in januari 2016 gestart met een natuurgidsenopleiding. Aanmelding is helaas niet meer mogelijk.
De IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) is er voor natuurliefhebbers in Oldenzaal of Losser die serieus aan de slag willen met kennisoverdracht en natuurbeleving. 
De cursisten leren o.a groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandel- of fietsroutes en het werken met basisschoolleerlingen. Gaandeweg doen ze kennis op van de natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden van het gebied rond Losser en Oldenzaal.
De opleiding duurt tot juni 2017 en wordt bekroond met een landelijk erkend diploma.
Er zijn 24 theoriebijeenkomsten in Erve Stakenboer in Oldenzaal en 20 praktijkoefeningen/excursies in de omgeving van Losser en Oldenzaal. Daarnaast is er een veldwerkweekend in Orvelte. De cursisten krijgen zowel individuele als groepsopdrachten te doen. Ter afronding van de opleiding is er een zelfontworpen praktijkopdracht.
Het is een boeiend en intensief traject, ook voor onze vrijwilligers die de cursus begeleiden en we hopen dat de cursisten actief blijven in onze vereniging.