Wandeling Hakenberg

Het gebied de Hakenberg ligt op de Oldenzaalse stuwwal, ten oosten van de bebouwde kom. Deze wandeling gaat rondom het hoogste punt van de Hakenberg, dit is de plek waar de houten Villa Hakenberg staat. 
Het startpunt is te bereiken door van Oldenzaal via de Bentheimerstraat richting De Lutte te gaan. Tegenover de sportvelden linksaf de Hanhofweg in, deze enige tijd volgen. De 1e weg ná het Mariakapelletje linksaf en dan meteen de 1e weg rechtsaf de Lage Kaviksweg in. Na ± 200 meter is er een kleine parkeerplaats aan de linkerkant.
De lengte van de wandeling is 5 km. Er is een verkorte route van 3 km mogelijk.

Deze wandeling was ooit als boekje verkrijgbaar bij het VVV Oldenzaal, maar tegenwoordig via smartphone of tablet te downloaden en met behulp van GPS te lopen. In de route zijn informatiepunten opgenomen en foto's.

De bijgevoegde handleiding is bedoeld voor de Paasberg-Tankenberg route, maar de stappen voor deze route zijn hetzelfde.
handleiding_route_lopen.pdf

Je kunt de bijgevoegde routebeschrijving ook downloaden en uitprinten.
wandeling_hakenberg.pdf

Route Hakenbergwandeling

Foto's van deze wandeling op Google+

Voor degene die geen handleiding nodig heeft: de route is ook verkrijgbaar als KML- of GPX-bestand. Stuur een mail naar info.ivnoldenzaallosser@gmail.com en je ontvangt de bestanden zo snel mogelijk.

<< terug naar het overzicht van alle wandelingen.