Oldenzaal-Losser e.o.
Natuur
vrijdag20dec2019

Natuurwerkochtend bij Jan Oldekamp

Met vooruitziende blik

Als de zomer ten einde loopt, zie je in de tuincentra al de eerste Kerstversierselen verschijnen. Elk jaar vroeger, zo lijkt het wel, deze Wijzen van Oosterik. De tijdgeest, precies wat je zegt. OK, dan sluiten wij daar toch bij aan. Wij zijn de beroerdste niet. Sterker nog, wij gaan daar royaal over heen.

2019-12-07_Natuurwerkochtend02En zo ging de enthousiaste groep Landschapsbeheer van IVN Oldenzaal-Losser e.o. op deze gedenkwaardige zevende december, terwijl Sinterklaas aftaaide naar Spaande oorden en de kerstbomen van Landschap Overijssel hun afgezaagde tocht naar de huiskamers ondernamen, aan de slag om . . .  een POASBULT op te tuigen. En dat zonder hulp van de bouwers uit Duindorp. Een eervolle vermelding op de website van Guinness World Records lijkt op zijn plaats.

Er is heel wat afgesjouwd, gezaagd en geknipt. Nu waren deze mensen daar ook geknipt voor. Kijk maar eens op een van de foto’s hoe een knipschaar tot verbondenheid leidt. Geleidelijk aan heeft de groep Landschapsbeheer zich uitgebreid en zijn er nieuwe gemotiveerde en gezellige mensen bij gekomen. De foto’s illustreren dit, bijvoorbeeld die waar met een elegante en doeltreffende zwiep een stammetje de top van de Poasbult gaat bereiken. En was het eerst een mannen aangelegenheid, nu zien we ook een aantal stralende vrouwen in ons midden. Wij zijn uitermate blij met deze versterkingen.

2019-12-07_Natuurwerkochtend03Niet alleen goed werken is het bij Jan en Agnes Oldekamp, ook goed toeven. We werden in de pauze verwend met koffie, thee en krentenbrood. Met heerlijke soep en broodjes in hun prachtige ontvangstruimte sloten we deze Natuurwerkochtend af.
 
Wilbert Kallenberg  

Meer foto's zien? Klik hier!