Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
zaterdag02feb2019

Natuurwerkdag Hulsbeek

 

 

Het HulsbeekNat, maar gezellig

Het was ’s ochtend nog wel even dubben: laten we het doorgaan? Buienradar had de dag ervoor aangegeven dat het droog zou blijven. Het werd toch een beetje anders. We vonden een nieuw spreekwoord uit: na regen komt sneeuw. Maar de inwendige zonneschijn overwoog.

Toen we aankwamen was er wel een verrassing: een grote tak was uit de Esdoorn naar beneden gekomen en versperde het pad. OK, dit extra klusje werd snel aangepakt. Ja, die 100-jarige Springertuin. Want deze esdoorn is een van de originele bomen uit het ontwerp, dat Leonard Springer in mei 1918 maakte.

En wat hebben we verder gedaan? De aloude pluimhortensia is vakkundig gesnoeid. De opslag langs de oever is met vereende krachten deskundig en op intensieve manier verwijderd. Een hele klus! De ver uit gelopen taxussen zijn teruggezet en kunnen een nieuwe levensfase in. Ze zullen ongetwijfeld net zo genieten van een nieuwe levensfase als een flink deel van de vrijwilligers dat ook doet. Voor een groep rododendrons werd eenzelfde strategie ingezet onder het motto dat er voor hen weer licht in de duisternis komt.

Behalve de door Het Hulsbeek voortreffelijk verzorgde koffie en thee met wat lekkers, stond aan het eind van deze werkochtend heerlijke soep en brood klaar namens Erve Hulsbeek. Met een tevreden gevoel lieten we het ons smaken.

Wilbert Kallenberg

Natuurwerkdag Hulsbeek