Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
zaterdag23feb2019

Bij stralend weer eiken en wilgen knotten

Eiken knotten doe je niet elke dag. De meeste mensen hebben zelfs nog nooit een knoteik gezien. Heel leuk dus om dat eens te doen: eiken knotten met als toetje nog een aantal wilgen knotten.

Jan Oldekamp legde op duidelijke manier uit wat de bedoeling was. Welk ideaal vrouwbeeld Jan voor ogen staat als je zo’n knoteik in de mist ziet opdoemen, moet je hem zelf maar eens vragen. En ga dan eens kijken of wij dit beeld hebben weten te scheppen.

Na deze genoeglijke inleidende woorden gingen we aan de slag. Het ging zo heerlijk in het zonnetje dat Jan ons een aantal keren moest zeggen dat het koffietijd was, voordat we ons op weg naar zijn prachtig door hemzelf ingerichte ruimte begaven.

Na de koffie/thee en krentewegge gingen we door met het knotten van de eiken. We hadden de smaak goed te pakken, want ruim voor de soep was de klus geklaard. Er was nog tijd om de takken mooi in een lange slinger te leggen: het langste paasvuur van Twente? Nee, dat niet. Het was slechts om het goed op te kunnen halen en dan weer wel op een hoop te leggen voor het paasvuur.

Nog een aantal wilgen geknot, sommige op gezegende leeftijd met een ietwat broos uiterlijk. Oftewel: geen ladder ertegen aan, anders gaat hij plat.

Heerlijke erwtensoep door Agnes bereid was de finale van deze fraaie landschapssymfonie. Met enige welluidende woorden gingen we met een uitstekend gevoel op huis aan.

Wilbert Kallenberg

Bekijk de foto's!