Paddenstoelensafari 1 oktober 2023

Op zondag 1 oktober kan iedereen op eigen gelegenheid paddenstoelen bekijken in het Arboretum Poortbulten. IVN Oldenzaal-Losser heeft bordjes met leuke informatie geplaatst bij de paddenstoelen. De entree is gratis en vooraf opgeven is niet nodig.

Herfst, de tijd dat geheimzinnige paddenstoelen, die je het hele jaar niet ziet, opeens tevoorschijn komen. Samen met de kleurenpracht van de vallende bladeren en het ijle najaarslicht geven ze dit seizoen een bijzondere sfeer. Wat dacht je van de prachtige vliegenzwam, ringboleten, de fopzwam, elfenbankje en eekhoorntjesbrood.

Afgebeeld zijn links de Vliegenzwam en rechts de Gele Ringboleet.

 

Kun je paddenstoelen eten? Sommige wel, maar je moet wel voorzichtig zijn. Wist je trouwens dat ze allemaal hun eigen taak hebben in de natuur? Als je een zakspiegeltje meeneemt kun je onder de paddenstoelen kijken: veel paddenstoelen hebben onder hun hoed plaatjes, andere hebben gaatjes. Tussen 10:00 en 16:00 kan jong en oud zelf de bordjes met de paddenstoelen gaan zoeken. Doe wel goede schoenen aan, want niet alle paddenstoelen staan precies langs de wandelpaden en het gras is meestal nat in de herfst.

Waar: Arboretum Poortbulten

Lossersestraat 68

7587 PZ De Lutte

Wanneer:         Zondag 1 oktober 2023 van 10:00 tot 16:00

Tips:                   Zorg voor goede wandelschoenen.

Met een zakspiegeltje kun je de onderkant van de paddenstoelen bekijken.

Waar
Arboretum Poortbulten
Lossersestraat 66
7587PZ De Lutte
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina