Natuurwerkochtend Groote Veld 14 okt 2023

Maar liefst zeven grafheuvels liggen er of zijn het er zelfs acht? Rijksmonumenten zijn het. De oudste nog zichtbare geschiedenis van Oldenzaal vind je hier. Vergeleken hiermee, komt de Plechelmus pas net kijken. Een uniek locatie! En daar kun je naar toe, op de Natuurwerkochtend van zaterdag 14 oktober 2023.

Op en rond de grafheuvels is al heel wat werk verricht, maar ook nog behoorlijk wat te doen om dit belangrijke stuk cultureel erfgoed van Oldenzaal toonbaar te maken voor het publiek, dat hier in de toekomst naar toe kan. Het is tevens een fraai stukje natuur, waar we ons voor inzetten, dat zich steeds mooier gaat ontwikkelen. Boeiend om dit proces te zien.

We kunnen veel mensen gebruiken. We starten om 9.00 uur. Je kunt de locatie vinden door de Schipleidelaan af te rijden, die dan net buiten Oldenzaal richting Saasveld overgaat in de Gammelkerstraat. Ga dan iets verderop linksaf de zandweg in en je komt bij de grafheuvels uit. Rond half elf zorgen we voor koffie, thee e.d. en om één uur is er voor ieder een heerlijke kop soep. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Draag wel stevige schoenen.

 

 

 

Waar
Grafheuvels Groote Veld
Gammelkerstraat
Deurningen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina