Oldenzaal-Losser e.o.
Natuur in de Buurt
Op
donderdag27jun201919:30

Veldexcursie rond de Wilmersberg 27 juni

Invasieve exoten

Veldexcursie rond de Wilmersberg met het accent op invasieve exoten

 

De belangstelling voor deze excursie is zo groot, dat er helaas geen nieuwe deelnemers meer bij kunnen. Opgeven heeft dus geen zin meer!

In het kader van de week van de invasieve soorten organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. een veldexcursie rond de Wilmersberg. Tijdens deze rondgang wordt er aandacht besteed aan de daar groeiende planten en bomen en de invasieve exoten in het bijzonder.

Welke soorten planten en bomen groeien er rond landgoedhotel de Wilmersberg? En waarom worden de daar groeiende Reuzenbereklauw, Reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop een invasieve exoot genoemd. Welke invasieve exoten zijn er nog meer en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze inheemse natuur?

Op deze vragen krijgt u antwoord en uitleg door IVN natuurgidsen tijdens een avondexcursie. Deze excursie is speciaal georganiseerd in het kader van de week van de invasieve exoten, een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de problematiek rond dit fenomeen.

De excursie vindt plaats op donderdag 27 juni. We starten om 19.30 uur in de omgeving van Oldenzaal. Je krijgt bij de bevestiging van je aanmelding de verdere informatie en startlocatie.

Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Stevig schoeisel en een lange broek worden aanbevolen.

In verband met beperkte deelname wel graag even aanmelden via onderstaand mailadres onder vermelding van de volgende gegevens:

Nogmaals, aanmelding voor de excursie is gesloten.

Naam, e-mailadres en het aantal personen.

educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com

We behandelen al je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Wij respecteren jouw privacy

Invasieve exoten

Algemene informatie

donderdag 27 juni 2019 - 19:30
Locatie: 
Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image