Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
Op
zaterdag08jan202209:00

Natuurwerkochtend Lonnekerberg 8 januari 2022

Helaas kan deze activiteit niet doorgaan i.v.m. de recent afgekondigde Corona-maatregelen!

2022-01-08_Lonnekerberg02

Bospadranden zijn vaak de mooiste stukjes in het bos. Ze warmen snel op in de zon en zijn voor planten, insecten en vlinders dan ook ideale plekken. Maar gaandeweg verovert het bos deze stukken met overhangende takken en zaailingen. We gaan voor de insecten, de vlinders en de planten dit terugveroveren, zodat deze er straks weer warmpjes bij zitten. Met hun aanwezigheid schenken zij ons dan weer het genoegen om dit moois te bekijken. Op de landelijke Natuurwerkdag in november j.l. hebben we al een flinke slag geslagen. Maar we hebben hier nog een heerlijk toetje in petto. De kers op de pudding, zogezegd.

Klinkt dat niet goed?

2022-01-08_Lonnekerberg03

We verzamelen zaterdag 8 januari om 9.00 uur bij het witte hek van Landschap Overijssel aan de Bergweg, vlakbij Bergweg 350, 7524 CZ Lonneker. We werken tot 13 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Om even droog te kunnen zitten tijdens de pauzes is het verstandig om iets mee te nemen: een klein krukje, zitmatje of desnoods een grote plastic zak. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En natuurlijk houden we rekening met de Corona-maatregelen.

Deze natuurwerkochtend wordt georganiseerd door Natuurwerkgroep EnHOe, Landschap Overijssel en IVN Oldenzaal-Losser e.o.. We gaan er met een heleboel mensen een mooie en gezellige ochtend van maken.

Opgeven is dus niet meer mogelijk!

 

 

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 8 januari 2022 - 09:00 tot 13:00
Locatie: 
Lonnekerberg
Bergweg 350
7524 CZ Lonneker
Nederland
Google Maps image