Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
Op
zaterdag07sep201909:00

Natuurwerkochtend 7 sept. Erve Middelkamp

Op de flanken van de Tankenberg liggen diverse schitterende brongebieden van beekjes. Zoals van de Stakenbeek die door Zuid-Berghuizen naar het Hulsbeek gaat en daar verder Gammelkerbeek heet. Of de Rossummerbeek ,die zijn naam eer aan doet en richting Rossum stroomt. Normaal mag je in deze brongebieden vanwege de kwetsbaarheid van het gebied niet komen. Maar op deze Natuurwerkochtend wel. Een unieke kans om deze prachtige gebieden te zien.

In deze brongebieden kan niet gehooid worden met zware machines, vanwege de natte, zachte, kwetsbare bodem daar. Het maaien gebeurt daarom met kleinere machines. Wij gaan dat maaisel afvoeren, met hooiharken en draagberries. Iedereen kan meedoen.

Hooien

We starten zaterdag 7 september om 9 uur bij het kantoor van Natuurmonumenten, Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15a in De Lutte. We werken tot 13 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen.

Helaas is aanmelden voor de natuurwerkochtend bij Erve Middelkamp op 7 september niet meer mogelijk maar.....

De volgende natuurwerkochtend is 28 september, Burendag Park Stakenkamp. Aanmelden kan op deze website

Wil je meer informatie over de natuurwerkochtenden of de werkgroep Landschapsbeheer, mail dan naar info.ivnoldenzaallosser@gmail.com

Algemene informatie

zaterdag 7 september 2019 - 09:00 tot 13:00
Locatie: 
Erve Middelkamp
Bentheimerstraat 15A
De Lutte
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image