Oldenzaal-Losser e.o.
Natuur
Op
zaterdag06nov202110:00

Natuurwerkdag Lonnekerberg 6 november 2021

Op zaterdag 6 november vindt de Landelijke Natuurwerkdag plaats. Op meer dan 500 locaties in het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap. De Lonnekerberg is een van de locaties. Er wordt gestart om 10 uur bij het witte toegangshek van Landschap Overijssel vlakbij Bergweg 350, 7524 CZ Lonneker en het duurt tot 15 uur.

2921-11-06_Natuurwerkdag Lonneker01Bospadranden zijn vaak de mooiste stukjes in het bos. Ze warmen snel op in de zon en zijn voor planten, insecten en vlinders dan ook ideale plekken. Maar gaandeweg verovert het bos  deze stukken met overhangende takken en zaailingen. We gaan voor de insecten, de planten en de vlinders, zoals de kleine ijsvogelvlinder en de grote weerschijnvlinder, dit terugveroveren, zodat deze er straks weer warmpjes bij zitten. Met hun aanwezigheid schenken zij ons dan weer het genoegen om dit moois te bekijken.

2021-11-06_Natuurwerkdag Lonneker02We gaan hier aan de slag met zagen en snoeischaren. Er is voor ieder wat te doen. Bij ontvangst is er koffie, thee en fris, in de middagpauze is er ook soep. Neem zelf ook wat te eten en voldoende te drinken mee. Van werken in de natuur krijg je trek maar vooral ook dorst. Stevige schoenen zijn hier aangeraden. 2021-11-06_Natuurwerkdag Lonneker03Houd met je kleding ook rekening met het weer, bij een regenbuitje is hier geen gelegenheid om te schuilen. Om even droog te kunnen zitten tijdens de pauzes is het verstandig om iets mee te nemen: een klein krukje, zitmatje of desnoods een grote plastic zak. Als je zelf werkhandschoenen hebt, neem die dan vooral mee! Voor het gereedschap wordt gezorgd. We zien uit naar je komst!

Deze natuurwerkdag wordt georganiseerd door Natuurwerkgroep EnHOe, Landschap Overijssel en IVN Oldenzaal-Losser e.o.. We gaan er met een heleboel mensen een mooie en feestelijke dag van maken.
Meer info en aanmelden via de site van de Natuurwerkdag:
https://www.natuurwerkdag.nl/klus/lonnekerberg/2021-11-06

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
Witte toegangshek van Landschap Overijssel nabij
Bergweg 350
7524 CZ Lonneker
Nederland
Extra Informatie: 

Denk aan regenkleding, goed schoeisel en iets om op te zitten.

Google Maps image