Oldenzaal-Losser e.o.
IVN
Op
woensdag11jan202319:30

Natuurgidsenopleiding vanaf jan 2023

2022-11-18_Informatieavond01IVN-afdeling Oldenzaal – Losser e.o. heeft op woensdagavond 16 november in Oldenzaal een informatieavond over de nieuwe Natuurgidsenopleiding gehouden.  De opleiding duurt ongeveer anderhalf jaar en start op 11 januari 2023. Het is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve natuur activiteiten.

2022-11-16_Natuurgidsen01De cursus is een kaderopleiding van IVN. Als cursist doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten (voor volwassenen en kinderen) te organiseren en te begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en hun levenswijze en praktisch bezig zijn. Tijdens cursusavonden en excursies krijgen cursisten een brede basiskennis van natuur en milieu in - vooral – Noordoost Twente. De cursisten leren ook hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. En ze verdiepen zich in het werk van IVN Oldenzaal – Losser e.o.

2022-11-16_Natuurgidsen03De theorieavonden zijn op woensdagavond. De praktijkochtenden zijn op zaterdagochtenden. Ook is er een veldwerkweekend met overnachtingen.

Na afronding van de cursus, medio 2024, ontvangen geslaagde deelnemers het landelijk erkende diploma IVN-natuurgids. De cursus staat open voor alle belangstellenden. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

 

Ben je een enthousiaste natuurliefhebber en wil je dit met anderen delen? Zou je het leuk vinden om rondleidingen te geven en mensen kennis te laten maken met de natuur of om andere groene activiteiten te organiseren voor jong en oud?  Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met het cursusteam via  educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com

Als je nu al weet, dat je de natuurgidsenopleiding wilt gaan volgen, dan kun je dit kenbaar maken door de groene knop (hieronder) te gebruiken.  Aanmelden kan nog tot 1 december 2022. Aanmelden biedt nog geen garantie, dat je ook werkelijk kunt deelnemen, dat hangt van een aantal zaken af, maar je naam wordt dan al wel op een voorlopige deelnemerslijst geplaatst.  

Aanmelding Natuurgidsenopleiding

Algemene informatie

woensdag 11 januari 2023 - 19:30
Locatie: 
Erve de Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 ZM Oldenzaal
Nederland
Google Maps image