Oldenzaal-Losser e.o.
Cursussen
Vanaf
woensdag23mrt202219:30

Groencursus 2022

IVN Oldenzaal-Losser e.o biedt in dit voorjaar een nieuwe groencursus aan voor iedereen die op een leuke en laagdrempelige manier kennis wil maken met alle facetten van de Twentse natuur. De cursus bestaat uit 5 lesavonden met 4 aansluitende excursies en start op woensdag 23 maart 2022 in Oldenzaal.

Loop je wel eens in de natuur en wil je wat meer weten over wat er om je heen groeit, bloeit, vliegt en kriebelt? Dan is deze Groencursus echt iets voor jou.

Groencursus

De Groencursus is een basiscursus over de natuur in Twente en vereist geen biologische voorkennis. Wel interesse en enthousiasme. Deskundige docenten van IVN brengen hun onderwerp elk op hun eigen manier en komen met leuke weetjes en verassende kennis over het landschap en de planten en dieren in je eigen omgeving. Ook worden verschillende mooie plekjes rond Oldenzaal en Losser aangegeven zodat je de opgedane kennis zelf kunt toepassen. Een paar dagen na elke theorieavond is er een bijbehorende excursie, in het veld. Ook dit gebeurt telkens op een originele manier. Na deze cursus bekijk en beleef je de natuur op een nieuwe manier.

Wanneer?

De cursus bestaat uit 5 lesavonden op woensdagen (19.30-22.00 uur) en 4 excursies op zaterdagochtenden (start tussen 8.00 en 10.00 uur, duur ongeveer 2½ uur).

23 maart       Het Twentse landschap

26 maart       Fietsexcursie door het Twentse landschap

6 april           Gewervelden (Zoogdieren, (amfibieën en reptielen), vogels)

9 april           Excursie vogels (en als we ze tegen komen ook) diersporen

11 mei          Ongewervelden (wormen en weekdieren, insecten, spinachtigen)

14 mei          Excursie waterbeestjes en kleine beestjes

18 mei          Planten

21 mei          Excursie planten

8 juni            Natuur en welzijn

Waar?

De theorieavonden vinden plaats in de Stakenboer en in Paal 12, beide in Oldenzaal. Nadere info over welke avond waar is, volgt na inschrijving. Waar de excursies plaats vinden hoor je tijdens de cursusavonden.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen voor IVN-leden €45,-, niet-leden betalen €55,- (indien je lid wordt van IVN Oldenzaal-Losser e.o. ontvang je direct korting op de cursusprijs; voor informatie over lidmaatschap e.d klik hier!)

Deze kosten zijn inclusief koffie en thee op de theorieavonden en een papieren cursusboek in kleur.

Informatie en aanmelden

Voor informatie kun je mailen naar educatie.ivnoldenzaallosser@gmail.com of bellen met 06 23887328 (Mariska Damink)

Aanmelden kan via onderstaande knop (de persoonsgegevens worden alleen gebruik voor informatie uitwisseling voor de cursus).

Helaas is deelnemen aan de cursus niet meer mogelijk!  We zijn volgeboekt.

 

Algemene informatie

woensdag 23 maart 2022 - 19:30