Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag01aug202114:00

Struinen door de Weurtse uiterwaarden en het “Weurtsche Straatje”.

Aanmelden noodzakelijk

De natuur rond het grindgat in Weurt is erg dynamisch. Dit komt vooral door de invloed van hoog en laag water vanuit de Waal. In ieder seizoen ziet het er daardoor anders uit en kun je weer nieuwe dingen ontdekken. Nu in deze periode, zo tegen het einde van de zomer, is het gebied eigenlijk wel op zijn mooist en op zijn ruigst. Veel planten zijn volgroeid en staan in bloei en zijn voedselbron voor veel soorten insecten. Heerlijk om hier door dit ruige gebied te struinen en de natuur echt op je af te laten komen. De gidsen nemen je ook mee over een deel van het “Weurtsche Straatje”. Een zeer oud onverhard dijkje dat volledig is omgeven door groen. Onderweg krijg je hier zeker meer over te horen.   

Kledingadvies: lange broek (tegen teken en brandnetels) en stevige schoenen.

Start om 14.00 uur bij de St Andreaskerk. Iets na 16.00 uur zijn wij hier weer terug. 

 

Openbaar vervoer: lijn 5 of lijn 85 halte Weurt.

Algemene informatie

zondag 1 augustus 2021 - 14:00 tot 16:15
Kosten: € 2,00 per deelnemer. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
voor de StAndreas-kerk te Weurt
Kerkstraat 52
6551 ZZ Weurt
Nederland
Extra Informatie: 

Meedoen kan alleen na aanmelding. Aanmelden kan via emailadres guusxmailATgmail.com (vervang AT door een apenstaartje) onder vermelding van naam en aantal deelnemers. Mocht het maximum aantal deelnemers zijn bereikt, dan laten we je dat weten. Tijdens de wandeling houden we 1,5 meter afstand. De wandeling is hierdoor misschien iets meer afstandelijk dan je van ons bent gewend.

Google Maps image