Landschapsbeheer

Landschapsbeheer

In maart zijn we nog op de heide bezig geweest om te zorgen, dat er ook vanaf één van de banken langs het pad weer een ruim uitzicht over de heide mogelijk is. Dat klusje hadden we voor de koffiepauze klaar en daarna hebben we het pad achter de Cottage van blad ontdaan en de hulst zodanig ingekort, dat er weer “vrij” langs gelopen kan worden.

Ook in april hebben we ons voornamelijk met de paden bemoeid. Deze keer hebben we het Pennekamp-rondje onder de snoeischaar genomen. Dat wil niet zeggen, dat het deze zomer geen aandacht meer behoeft. Maar door er in het voorjaar wat uren in te steken scheelt het bij lopend onderhoud in de zomer heel veel tijd.

Landschap mei

Als het weer meezit, gaan we in april nog in een hoekje van de heide aan het werk. Er staat daar heel veel nog jonge opslag van grove den. Normaal is het er nogal nat en daardoor niet in gebruik bij bodembroeders. We verstoren niets.

Ook bij dat werk kunnen we best nog wel hulp gebruiken.

Dus heb je tijd over en wil je je een paar uur inspannend ontspannen en koffie drinken, kom dan zaterdag 13 mei om 09.00 uur naar de parkeerplaats Duivelshof aan de Lossersestraat en volg de geel/zwarte bordjes.

Zaterdag 10 juni wordt de laatste werkdag. Dan doen we nog wat klusjes en sluiten af met vlaai bij de koffie.

Siebe