Ommetje Rondom Lelystad

IVN Lelystad geeft dit rondje als een “geschenk”  aan de 50-jarige gemeente Lelystad, een geschenk van de ene jubilaris aan de andere.

Een verrassende wandeling die alle natuurgebieden rondom Lelystad met elkaar verbindt, dat is het IVN rondje Lelystad. Dit rondje is tot stand gekomen ter ere van het 40-jarig bestaan van IVN Lelystad. Om de 3 tot 10 km bevindt zich een horeca gelegenheid, met parkeerplaats, en in een aantal gevallen een bushalte. De route loopt met de klok mee. De beschrijving start weliswaar bij de Bataviahaven, maar natuurlijk kan bij iedere horeca gelegenheid worden gestart. De horecagelegenheden (met parkeerplaats) worden als zodanig in de beschrijving en op het kaartje aangegeven (met een H). Ook bushaltes in de buurt van horecagelegenheden worden aangegeven (met een B). Er zijn enkele gedeelten waar niet met een hond mag worden gewandeld: het Belevenissenbos, het gebied van de Slenk in het Hollandse Hout, het Oostvaardersveld en de Oostvaardersplassen. 

Lengte is ca 42 km.

Ommetje Rondom Lelystad totaal

Kaart ommetje Rondom Lelystad totaal

Kaart van het ommetje Rondom Lelystad TotaalVanwege de lengte is deze route gesplitst in een noordelijk deel (ca 22 Km) en een zuidelijk deel (ca 20 Km)

Het noordelijke deel loopt vanaf de Bataviahaven tot voorbij het Natuurpark Lelystad en eindigd bij KFC/MacDonalds.

 

Ommetje Rondom Lelystad noordelijk deel

Kaart ommetje Rondom Lelystad Noordelijk deel

Kaart van het ommetje Rondom Lelystad Noordelijk deel

Het zuidelijk deel begint bij KFC/MacDonalds en loopt via de Oostvaardersplassen naar Bataviahaven.

Ommetje Rondom Lelystad zuidelijk deel

Kaart ommetje Rondom Lelystad Zuidelijk deel

Kaart van het ommetje Rondom Lelystad Zuidelijk deel