World Clean Up Day

Op 16 september slaan Kirchroa ruumt op en IVN Kerkrade de handen ineen om de World Cleanup Day 2023 te organiseren. Dit grootschalige evenement heeft als doel om de straten en groene ruimtes van Kerkrade op te knappen en bewustzijn te creëren voor het belang van een schone leefomgeving.

De World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief dat mensen van alle leeftijden en achtergronden samenbrengt om hun gemeenschappen op te ruimen en het milieu te beschermen. Dit jaar zijn er maar liefst drie verschillende locaties in Kerkrade waar deelnemers hun handen uit de mouwen kunnen steken.

“Dit evenement is een geweldige kans voor individuen, gezinnen, scholen en bedrijven om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: een schonere en groenere stad”, zegt Patrick van Bree, de woordvoerder van Kirchroa ruumt op. “We willen mensen inspireren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving en te beseffen dat kleine acties een grote impact kunnen hebben.”

IVN Kerkrade, een lokale organisatie die zich inzet voor natuureducatie en -behoud, voegt eraan toe: “De World Cleanup Day gaat niet alleen over het opruimen van afval, maar ook over bewustwording en educatie. We willen mensen laten zien hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en duurzame keuzes kunnen maken.”

Deelnemers worden aangemoedigd om zich van tevoren aan te melden via http://bit.ly/WorldCleanUpDay23  of ivn.kerkrade@gmail.com  zodat de organisatoren de benodigde materialen kunnen voorbereiden. Comfortabele kleding, stevige schoenen en een positieve houding zijn de sleutels tot een succesvolle opruimdag.

Dit jaar hebben bedrijven ook de kans om deel te nemen aan de World Cleanup Day. Door mee te doen, kunnen bedrijven niet alleen hun betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoorde initiatieven tonen, maar ook hun teamgeest versterken en positieve PR genereren.

Samen kunnen we een verschil maken en streven naar een schonere, gezondere toekomst voor Kerkrade en daarbuiten. Laten we onze krachten bundelen en deze World Cleanup Day tot een groot succes maken!

📅 Datum: 16 september

🕒 Tijd: 09:00 tot 14:00

📍 Locatie 1 Rolduckerveld/ Holz/ Haanrade (Berenbos en/ of bosquet Rolduc) start parkeerplaats Abdij Rolduc,

📍 Locatie 2 Kerkrade centrum, Bleijerheide (Peschbeemden en/of Hambos) start parkeerplaats parkeerplaats treinstation Kerkrade centrum,

📍 Locatie 3 Erenstein, Eygelshoven (Craneweijer/ Anstelvallei) parkeerplaats kasteel Erenstein.

⌨ Registratie: http://bit.ly/WorldCleanUpDay23

Contactpersonen World Cleanup Day:

Patrick van Bree Kirchroa Ruumt Op

0629095144

kirchroaruumtop@gmail.com

Theo Wegh IVN Kerkrade Passie voor de natuur

0651884583

Ivn.kerkrade@gmail.com

 

Waar
Parkeerplaats Kasteel Erenstein
Brughofweg 25
6468 PB Kerkrade
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 200
  • Aanmelden verplicht: Ja

Theo Wegh

Penningmeester, gids, administratie, padden- en vogelwerkgroepen IVN Kerkrade bestuur

Ontdek meer over

Deel deze pagina