Excursies op aanvraag

Het IVN Kerkrade organiseert voor groepen op verzoek geleide wandelingen of excursies met een specifiek thema . De begeleiding is in handen van deskundige landschapsgidsen van het IVN kerkrade.

Excursies zijn mogelijk naar gebieden binnen Kerkrade, zoals het Wormdal of de Anstelvallei, maar ook naar Zuid-Limburg of de Eifel.
Nationaal Landschap Zuid-Limburg is een van de twintig nationale landschappen in Nederland. Zuid Limburg is een gebied met een uniek karakter. Neem maar de steile hellingen, afgewisseld met holle wegen en open plateaus, de groene heuvels, verfraaid door hoogstamboomgaarden en de vakwerkboerderijen, kapelletjes en kruisbeelden: ook het cultuurhistorisch erfgoed is uitzonderlijk. 

Het IVN wil deze kwaliteiten van ons Limburgs landschap bekend maken onder een breed publiek. Meer kennis van ons landschap draagt er immers toe bij om dat landschap veilig te stellen.

Ook zijn onze gidsen goed bekend in de aangrenzende Duitse en Belgische grensstreek, zoals de omgeving van Monschau en in de Hoge Venen. Zij kunnen u desgewenst op weg helpen of een wandeling of excursie begeleiden, geheel naar uw wensen.

Neem hiertoe contact op met de werkgroep gidsen en excursies via ivn.kerkrade@gmail.com.