IVN Cuijk de Groene Overlaat
Duurzaamheid
Op
woensdag21sep202220:00

Han Blok

Lezing

Lezingen Klimaat en Energie

Let op 2 data: 21-9 en 5-10

 

Bioloog Han Blok uit Horssen is bekend vanwege zijn columns in Dorpskrant De Klep en de online nieuwsbrief Duurzaamnieuws.nl.

Han

Hij publiceerde verschillende boeken zoals ”Nooit gin eiges”, “Oermenselijk”, “De Meerziekte” en de evolutie “In zeven dagen”. Recent schreef hij de roman “De Wraak van Ravenhorst”.

Han Blok geeft regelmatig lezingen o.a. over evolutie en over klimaat en energie.

In 2011 ontving hij van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen de eerste prijs voor een essay over de vraag “Hoe vèr mogen we gaan bij het behoud van menselijk leven”

 

De lezing over klimaat en energie is verdeeld in twee delen. Eerste avond 21 september 2022 en de tweede op 5 oktober 2022.

Op de eerste avond gaat hij miljoenen jaren terug in de tijd en staat hij stil bij de diverse processen op aarde die het klimaat bepalen en hoe deze in de loop der tijd zijn veranderd. Leerzaam en huiveringwekkend en voor menigeen een openbaring. Als achtergrond informatie is aan te bevelen de serie Kantelpunten die de klimaatverandering versnellen op Duurzaamnieuws te lezen. https://www.duurzaamnieuws.nl/de-kantelpunten-die-klimaatverandering-versnellen/

Op de tweede avond geeft Han Blok een overzicht van alle mogelijke en onmogelijke oplossingen en de drempels die er bestaan. Ook voor dit deel is achtergrondinformatie aanwezig in de serie Kantelpunten in de samenleving

https://www.duurzaamnieuws.nl/kantelpunten-in-de-samenleving-een-nieuwe-serie/

 

De afdelingen van IVN Boxmeer, Cuijk en Grave zijn de organisatoren.

De lezing vindt plaats in het Gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert, Wethouder Lemmenstraat 13.

Dus, tot 21 september en 5 oktober om 20.00 uur. Let op: Corona kan de zaak in duigen gooien.

De entree bedraagt 3 Euro.

Als je komt, dan graag opgeven via mailadres lezingen@ivn-cuijk.nl of 06-57230154.

Algemene informatie

donderdag 1 september 2022 - 21:13