IVN Apeldoorn
IVN
maandag22nov2021

7 nieuwe IVN Natuurgidsen

IVN leidt al meer dan 60 jaar natuurgidsen op die mensen laten zien hoe interessant en leuk de natuur is. Een opleiding door vrijwilligers voor vrijwilligers die actief een steentje bij willen dragen aan de natuur. 

Het doel van de natuurgidsenopleiding is dat de cursisten kennis opdoen over de natuur over cultuurhistorische aspecten in Apeldoorn en omgeving. En zich voorbereiden om als IVN-gids een bijdrage te gaan leveren aan de educatieve activiteiten van de IVN-afdeling Apeldoorn.

Waar veel andere afdelingen de natuurgidsenopleiding als 1 traject van 2 jaar aanbieden, heeft IVN-Apeldoorn een unieke modulaire structuur voor deze opleiding. De natuurkennis wordt vooral opgedaan in de verschillende natuurcursussen die we aanbieden. De bijeenkomsten van de module NGO-2 zijn vooral gericht op de praktijk: hoe betrek je mensen bij de natuur.
Daardoor kan deze module binnen 1 jaar zijn afgerond. Maar dat was nu - met dank aan corona - wel even anders: We begonnen in maart 2020 met het idee om uiterlijk in mei 2021 de cursus af te sluiten. Met 2 onderbrekingen, inhalen van natuurcursussen en enkele digitale sessies werd dat uiteindelijk nu, 20 november 2021, een half jaar later.

Zaterdag 20 november werd de cursus afgesloten. 7 nieuwe IVN natuurgidsen ontvingen hun diploma. Zij gaan nu aan de slag in de afdeling om verder de kunst af te kijken en een band op te bouwen met huidige afdelingsleden. Dat kan via bestaande werkgroepen, maar ook incidenteel via projecten.
>> Lees hier meer over de natuurgidsenopleiding