Werken in de Heemtuin

Ben jij graag actief en houd je van lekker buiten werken in de natuur? Vind je het gezellig om samen te werken met andere tuinliefhebbers…. dan kom je bij onze heemtuingroep helemaal aan je trekken. Je helpt onze heemtuin mooi te houden met typisch Twentse landschapselementen en planten. En door jou kunnen heel veel mensen daarvan genieten. Een natuurkenner hoef je daar overigens beslist niet voor te zijn.

Wat ga je doen? 
Eén ochtend in de week onderhoud je samen met anderen de tuin en het gereedschap. Je wint zaden en ontvangt soms bezoekers. Al doende leer je meer over de natuur en het landschap en kun je dat delen met anderen. Je kunt ook leren boeiende verhalen te vertellen over natuur, landschap en milieu. Je ontmoet een leuke club mensen, die jou begeleidt waar nodig. Er zijn leuke cursussen en je bent natuurlijk verzekerd.

Kom gerust eerst eens langs in Heemtuin Weusthag aan de van Alphenstraat 15A in Hengelo (Ov.) (achter de ijsbaan) of neem contact op met de secretaris voor meer informatie of kijk op onze Facebookpagina.

werken in de heemtuin: elke dinsdagmorgen van maart tot half november van 9.00 - 12.00 uur

De heemtuin is een activiteit van IVN Hengelo. Het IVN is een landelijke organisatie met 170 plaatselijke afdelingen. Natuureducatie is belangrijk voor het IVN,  boeiende verhalen vertellen over de natuur, het landschap, het milieu. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.