Helmond
(Zoog)dieren
Op
donderdag08sep202220:00

DE WOLF IN NEDERLAND

JUBILEUMLEZING in Phileutonia ! Gratis toegankelijk!

IVN Helmond viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en organiseert hiervoor op donderdag 8 september een speciale lezing die gratis toegankelijk is.

Johan Mees, ecoloog bij de provincie Noord-Brabant, doet al heel lang onderzoek naar de wolf in Europa. Om meer over de wolf te leren, leefde hij een tijdje bij een roedel wolven in het wild. Toen de wolf de Nederlandse grens overtrok, zette hij een vrijwilligersgroep op om de komst van de wolf gade te slaan middels wildcamera’s en sporen. Hij adviseert nu gemeenten over beleid, wettelijke bescherming en hoe wij op een goede manier kunnen samenleven met de wolf. Als secretaris van de Brabantse Wolvencommissie probeert hij samenwerking tussen belangenpartijen als landbouw- en natuurorganisaties te vergroten en draagvlak te creëren.

Johan Mees ontzenuwt mythen en fabels rond de wolf, geeft de laatste stand van zaken over de wolf in Brabant. Hoe leven wolven, waar komen ze vandaan en hoe verspreiden zij zich? Wat zijn de gevolgen voor natuur en landbouw? Kortom, hoe kunnen wij vredig samenleven met de wolf in ons kleine, drukke land?

 

De lezing vindt plaats in de zaal van Phileutonia, Kanaaldijk N.W. 27B.

Parkeren kan in de Boscotondo garage, voor invaliden zijn enkele parkeerplaatsen bij Phileutonia aanwezig.

Voor fietsen is er een aparte stalling achter het Phileutonia gebouw.

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: gratis.

LET OP: Vooraf opgeven is vereist!

Geef je op via  IVNlezingHelmond@gmail.com  en je ontvangt een QR code als entreebewijs.

Algemene informatie

lezing over wolven
donderdag 8 september 2022 - 20:00
Locatie: 
Zaal Phileutonia
Kanaaldijk N.W. 27B
Helmond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image