Natuurlijk Puur

brengt je dichter bij de natuur

 

Samen in het groen genieten van de rust, kracht en wijsheden uit de Natuur.

Wij gaan samen op zoek naar de verbinding met de Natuur door bosbaden en wandelingen over eetbare planten, bomen, zaden en vruchten. De heilzame werking uit de Natuur leren toe te passen in ons drukke leven op Aarde.

 

Natuurlijk Puur wil mensen zich bewust laten worden van de rijkdom en de kracht van de natuur. Wat heb je nodig uit de natuur om jezelf weer op te laden, welke inzichten ontvangen we van planten en kruiden in de natuur.

Steeds meer mensen weten niet goed meer waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt omdat we het kopen in de supermarkt. Dit terwijl veel voedsel gewoon dicht bij huis in de natuur groeit en bloeit.

Wij nemen mensen van alle leeftijden mee om te wandelen langs bermen, door het bos, over de heide en langs rivier de Regge. Samen in het groen genieten we van de rust, ruimte en het heuvellandschap van Salland. Wij gaan op zoek naar de verbinding met de natuur en kijken wat er aan eetbare wilde planten, vruchten, zaden en paddenstoelen is te vinden. Uiteraard is het van belang om met respect voor de natuur om te gaan en dit zal worden toegelicht .

Ook komt een stukje cultuurhistorie aan bod: geneeskracht van planten die helpen bij kwaaltjes. Dit zijn wij vaak totaal vergeten. De wijsheden die bomen ons laten zien, de toevalligheden die je tegen komt tijdens de wandeling door de natuur. Als we ons hiervoor openstellen met al onze zintuigen maken we weer contact met de natuur.

 

 

Coördinator:

Marian Jong      06-4037 3774

natuurlijkpuur@outlook.com