Natuurlijk Puur

brengt je dichter bij de natuur

 

Natuurlijk Puur is de jongste loot aan onze stam.

Natuurlijk Puur wil mensen van alle leeftijden meenemen op wandelingen langs bermen, door bos en heide en langs de Regge. Samen met de deelnemers te genieten in het groen van de rust, ruimte en het reliëf. De verbinding met de natuur laten ontstaan en kijken wat er aan eetbare wilde planten, vruchten, zaden, vergeten groenten en paddenstoelen te vinden is.

Wij zijn het niet meer gewend om als jagers en verzamelaars rond te trekken. We kopen ons voedsel gewoon bij de supermarkt. Vaak worden die groenten per vliegtuig ingevlogen, terwijl je ze hier uit de natuur kunt halen. Er zijn veel planten, vruchten, zaden, vergeten groenten en paddenstoelen die eetbaar zijn. Ze groeien ook in de bermen, tussen de straatstenen, in je eigen achtertuin.

We willen mensen laten beleven dat er voldoende is voor iedereen, altijd en overal. Wat heeft een mens nodig om te kunnen leven: eten, drinken, lucht, water, een dak boven je hoofd, liefde. Een stukje bewustwording, alles vanuit de kracht van de natuur, gezien over een tiental jaren. Waarbij natuurlijk ook het belang om altijd met respect met de natuur om te gaan zal worden toegelicht.

Het leren aanvoelen als mens, van wat heb ik nodig uit de natuur om mezelf weer op te laden, inzichten die we ontvangen van de planten ‘kruiden’ in de natuur. De wijsheden die de bomen ons laten zien. De ‘toevalligheden’ die je tegen komt tijdens natuurbelevingstochten.

Een stuk cultuurhistorie komt hierbij ook aan bod: oude wijsheden over planten die je helpen bij kwaaltjes. Wijsheden die wij totaal vergeten waren. De natuur communiceert met ons. Als we ons hiervoor leren openstellen, leren we weer vertrouwd te raken met de natuur. Onze zintuigen komen hierbij allemaal ruim aan bod.

Deze nieuwe werkgroep Natuurlijk puur brengt iedere geïnteresseerde dichter bij onze eigen natuur!

Coördinator:
natuurlijkpuur@outlook.com