Insectenwerkgroep

Haagbeukmot (Agrotera nemoralis)In april 2016 is de nachtvlinderwerkgroep opgericht die uitgegroeid is tot de huidige insectenwerkgroep. Rutger Bremer, Julian Overweg, Ron Goosselink en John Roeden hebben een startbijeenkomst gehouden op 6 april. Wind en regen sloegen tegen de ruiten en de nachtvlinders waagden zich niet op  straat. Binnen was het gerieflijk en daar werden de plannen uitgevouwen. Die zien er als volgt uit:

  • We zijn een lerende werkgroep. Met behulp van onze al rijkelijk gevulde boekenplank gaan we stapsgewijs onze kennis uitbreiden. We willen geen specialistenclub zijn, maar een toegankelijke open werkgroep. Iedereen is welkom. Hou de website en facebook in de gaten als je mee wil ervaren wat de wonderlijke insectenwereld te bieden heeft.
  • We bestrijken in onze studie zoveel mogelijk biotopen: natuurgebieden, graslanden, waterrijk gebied, bossen, heide en stedelijk gebied.
  • We willen graag illustreren hoe divers de (nachtelijke) natuur in en rondom Hardenberg is. Onze waarnemingen vinden hun weg naar waarneming.nl.
  • We willen zoveel mogelijk mooie foto’s maken. Dat helpt bij het determineren, maar geeft ook een beeld van de schoonheid van de insectenwereld. Dus: fotografen gezocht!
  • En uiteraard gaan we onze ‘toolkit’ optuigen met onder andere natuurvriendelijke lichtvallen.

Coördinator: Julian Overweg en Jari Kampjes

Waarnemingen van deze werkgroep worden geregistreerd op waarneming.nl. Voor nachtvlinders zie http://ivnhardenberg.waarneming.nl/waarnemingen_all_wg3.php?groep=8