Werkgroepen

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid van mensen bij natuur en milieu in hun eigen omgeving, duurzaam handelen stimuleert.
Daarom organiseren wij allerlei activiteiten om jong tot oud te verbinden met groene initiatieven.


IVN-Haaksbergen is opgebouwd uit een aantal werkgroepen, die onder leiding van een coördinator relatief zelfstandig te werk gaan op het gebied van natuureducatie.

Via bovenstaande links en de links hieronder kun je een indruk krijgen van alle activiteiten binnen de verschillende werkgroepen.

Help actief mee!

Wil je mensen in jouw omgeving ook de natuur van dichtbij laten beleven? Word dan actief lid bij IVN-Haaksbergen. Het maakt niet uit of je veel of weinig van de natuur weet. Ben je enthousiast, hou je van de natuur en sta je achter het groene werk van IVN? Dan ben jij degene die we zoeken.
 

Wil je kennis maken?
─────────────────────────────────

Woon je in de buurt van Haaksbergen en wil je nader kennis maken met één van de werkgroepen, neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.
De contactgegevens staan op de betreffende werkgroep-pagina.

 

Werkgroep Grintenbosch

Leerbos voor de basisschooljeugd

Het Grintenbosch bestaat uit weiland, heide, water en bos. Een deel van het perceel is in 2002 door de stichting Leppink-Postuma . . . meer info »

 

Heemtuinwerkgroep

Dankzij de actieve leden van deze werkgroep is er doorlopend bedrijvigheid in de heemtuin. En dus ook altijd plaats voor vrijwilligers. Voortdurend  . . . meer info »

 

Werkgroep Amfibieën en reptielen

Dit is de jongste werkgroep binnen de afdeling Haaksbergen. Onder deskundige leiding van Ravon-medewerker Edo  . . . meer info »

 

Uilenwerkgroep

Eind jaren zeventig luidt de noodklok voor de kerkuil. Nederland telt dan nog maar 100 broedparen. Het Ministerie plaatst de kerkuil op de Rode Lijst. Overal in ons land springen natuurliefhebbers in de bres om de prachtige vogel te behouden. Ook in Haaksbergen, waar in . . . meer info »

 

jonge kievitenWeidevogelwerkgroep

De vijftien vrijwilligers van IVN weidevogelwerkgroep Haaksbergen zijn in de periode van maart tot en met juni doorgaans vroeg uit de veren voor de weide  . . . meer info »

 

FullSizeRender_kopWerkgroep Natuurtekenen

De bedoeling is beter leren tekenen door beter te kijken naar je omgeving, anders te kijken, meer te zien, meer te beleven. Tekenen als natuurbeleving . . . meer info »

 

Werkgroep Onderhoud en schoonmaak

Voorwaarde voor een goed 'draaiende' vereniging is dat het onderkomen, de hulpmiddelen en benodigdheden er altijd zijn; schoon en zonder mankement. Gebruiksklaar. . . . meer info »

 

Werkgroep Lezingen en cursussen

IVN staat voor educatie. Die doelstelling komt in lezingen en cursussen helemaal tot zijn recht. Zo zijn bij ons tientallen wandelgidsen opgeleid voor hun taak. Deze cursus is deels gegeven aan de hand van theorielessen met tekst- en beeldmateriaal. Maar ook door veel op pad te gaan met ervaren gidsen breidt de kennis der natuur zich alleen maar uit. Verder nodigen we ‘kenners’ uit die tijdens een thema-avond iets vertellen over een onderwerp waarin ze zijn gespecialiseerd. Dat gebeurt dikwijls in de . . . meer info »

 

Excursiewerkgroep

De omgeving van Haaksbergen kent een grote variatie aan natuur en landschappen. Er is bos, heide, retentiegebieden, essen, kampen en niet te vergeten (hoog)veen. En daar valt natuurlijk het één en ander over te vertellen. Tijdens door gidsen begeleide excursies, wandelingen en fietstochten komt het educatieve karakter van het IVN helemaal tot zijn recht. De afdeling Haaksbergen draait een min of meer vast jaarprogramma. Verder bieden we wandelingen en excursies op aanvraag voor zowel . . . meer info »

 

Werkgroep Publiciteit

Onder deze werkgroep vallen de volgende activiteiten:

  • Het verenigingsblad Groenvoer
  • De nieuwsbrief en het informeren van de media
  • De website
  • Andere vormen van publiceit

 . . . meer info »

────────────────────────────────────────────────────
[^]